24 martie 2020

Ce spune cel care i-a adus la Cluj pe Sting sau Depeche Mode despre festivalurile verii

By In Clio

EXCLUSIV. Managerul de evenimente Guido Janssens, co-acționar la compania Emagic Entertainment, una din primele trei companii de evenimente din România, care a adus la Cluj show-uri de calibru ca Depeche Mode sau Sting ( ultimul a făcut recordul de public în Polivalentă) sau Metallica în România,  a discutat cu Clujulcultural.ro, singurul site de cultură din Transilvania, despre situația pieței de evenimente din România.

Guido și colegii săi au fost primii care și-a suspendat propriul festival,  Awake, de lângă Târgu Mureș.

Cea de-a patra ediţie a festivalului AWAKE  oficial anulată

Primul festival boutique din România, AWAKE, a decis să anuleze cea de-a patra ediţie a evenimentului. Aceasta era programată între 14 şi 16 august 2020, pe spectaculosul domeniu Teleki din Gorneşti, Mureş, cu un line-up impresionant ce propunea ca headlineri artişti precum JP Cooper, Asaf Avidan, White Lies, Dubioza Kolektiv, Vita de Vie “In Corzi”, Asian Dub Foundation, Dimension, Camo & Krooked.

AWAKE va anula toate concertele stabilite pentru ediţia de anul acesta a festivalului.

,,Cu imensă părere de rău vă anunţăm că ediţia din 2020 a festivalului AWAKE nu va mai avea loc. Am luat această decizie dureroasă după o îndelungă analiză a contextului naţional şi internaţional din ultimele saptamani, a încetinirii până la stopare a vânzărilor de bilete, a îngheţării bugetelor de investiţii din partea partenerilor corporate, a amânărilor, reprogramărilor şi anulărilor de turnee care au inceput si vor continua inevitabil. Mai mult decât atât, provocarea de a coordona în regim de autoizolare masiva desfăşurare de forţe pe care o presupune un festival de o asemenea amploare ne-a impactat puternic. Cu echipe formate din zeci si sute de oameni care lucrează activ în diverse departamente si in mai multe orase, totul fără a ne putea întâlni, alegem să rămânem uniţi în această perioadă dificilă şi să punem siguranţa tuturor pe primul loc. Ne pasă de comunitatea artistică şi de tot ce putem construi împreună pentru publicul nostru de la AWAKE. Cu siguranţă nu ne-am aşteptat la acest scenariu pentru cea de-a patra ediţie a festivalului, însa în acest context impactul socio-economic al pandemiei de Coronavirus COVID – 19 ne împiedică să putem oferi publicului un festival fără compromisuri. Încă de la prima ediţie a festivalului ne-am propus să livrăm o experienţă complexă, cât mai autentică şi imersivă. Cu siguranţă acesta rămâne obiectivul nostru şi pentru ediţia AWAKE din 2021.”, a declarat directorul festivalului, Laura Coroianu.

După ce în ediţiile sale anterioare a inclus in lineup nume ca Morcheeba, Knife Party, Tom Odell, Milky Chance, The Subways, Fink, Pussy Riot, Netsky, Wilkinson, AJ Tracey şi Enter Shikari – pentru a menţiona doar o mică parte a artiştilor care au urcat de-a lungul timpului pe scenele festivalului – AWAKE promite ca în ciuda provocărilor de anul acesta, să revină în forta în 2021. Inovator şi multidisciplinar, AWAKE este un festival outdoor anual, care şi-a construit un nume în industria evenimentelor muzicale, prin accentul strategic pus pe alchimia dintre muzică, arte vizuale, cadrul natural unic, workshop-uri şi debate-uri inspiraţionale, cinema, teatru şi bibliotecă în aer liber.

Belgianul Guido Jansenss, manager de evenimente

Guido: Cred că din iulie putem reporni festivalurile

Clujulcultural.ro: V-ați mișcat foarte repede în criza Covid-19 și ați anulat festivalul Awake. Care este situația concertului Celine Dion, tot de Emagic  organizat?
 
 
Guido Jansenss:  AWAKE este un festival mic și tânăr, nu ca și Electric Castle și Untold, așadar vindem puține bilete înainte ca headlinerii (capetele de afiș) să fie anunțați. Între anunțarea headlinerilor si măsurile de criză anunțate de guvernanți pe Covid-19 am avut doar două săptămâni de vânzare a biletelor și acestea au încetat cum s-au anunțat măsurile. Costurile de a face festivalul erau prea mari și trebuie acoperite, artiști de plătit etc etc.  Astfel că a trebuit să luăm această decizie rapidă și dureroasă, dar asta e situația. 
Concertul Celine Dion e o cu totul altă poveste. Până când guvernul a anunțat măsurile majoritatea biletelor au fost vândute deci restul e o chestiune de planificare (timming), deci dacă guvernul va permite concerte în 29 iulie și sau/dacă echipa de producție a concertului Celine Dion va putea veni în România la acea dată.
 
 
Clujulcultural.ro: După expertiza dvs când vor putea fi reluate festivalurile open air în România? În august, în septembrie?
 
GD: Cred și sper că începând din iulie.
 
Clujulcultural.ro: Credeți că cel mai mare festival din România, UNTOLD, se va ține?
GJ: Dacă am dreptate în prognozele mele de mai sus, Untold, Electric Castle, Neversea și Summerwell  vor avea loc #savethesummer
 
Thanks!
 
Citiți și:
 
 
 
 
 
1 Comment
  1. […] Ce spune cel care i-a adus la Cluj pe Sting sau Depeche Mode despre festivalurile verii […]

    Reply

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.