24 iulie 2017

FOTO / VIDEO Concert de neuitat al trupei Depeche Mode

By In Cooltura, Special

Legendara trupă de sinthy pop britanică Depeche Mode a susținut un show bun pe Cluj Arena în cadrul Global Spirit World Tour.

Anii au trecut (și ) peste Depeche Mode. Trupa se străduiește din răsputeri să fie în trend iar publicul de pe stadionul clujean a reacționat extraordinar la melodiile acesteia. Brandul Depeche Mode vinde încă bine iar foamea de trupe mari nu e stinsă încă la Cluj.

Depeche Mode live la Cluj- (c) clujulcultural.ro

Mult public a venit pentru a-și vedea trupa preferată din tinerețe. Cei trei britanici acompaniați de alți doi muzicieni excelenți, senzaționalul baterist austriac Chistian Eigner și  basistul britanic Peter Gordeno, care a cântat și la voce și clape, nu au dezamăgit la Cluj, concertul lor fiind unul de calitate, cu reacția caldă a publicului. 

Momentele dedicate de acesta muzicianului polivalent care este Martin Gore, chiar de ziua sa,  în tandem cu solistul Dave Gahan au fost printre cele mai bune ale concertului. Gore a fost realmente emoționat de reacția publicului.

De altfel, acesta a interpretat o serie de melodii,  cu acompaniament de claviaturi,  care au stârnit reacția energică a fanilor.

În rest,  sound-ul unic marca Depeche Mode și energia solistului Dave Gahan au fost puncte de atracție certe.

 

Depeche Mode este o trupă formată din muzicieni excelenți care au simțit că vremurile se schimbă și au încercat din răsputeri să se adapteze. Dar tot vechile hituri au fost cele la care publicul a rezonat cel mai mult deși britanicii sunt deja la a treia venire în România, după showurile de acum ceva ani de la București. Ei promovează acum ultimul lor album, Spirit, iar din august vor începe o nouă serie de concerte în SUA apoi în 2018 din nou în Europa.

Soundul Depeche Mode, orchestrațiile lor muzicale sunt unice, le recunoști automat și asta va rămâne.

Showul lui Gahan, comunicarea cu publicul rămâne un punct forte, contrastul cu luciditatea lui Gore fiind evidentă și se evidențiază în showuri.

I feel you, Personal Jesus, Enjoy the silence și alte mari hituri au răsunat în fața celor circa 40-45.000 de spectatori de pe Cluj Arena și au fost cântate de un stadion întreg.

Să mai precizăm că organizarea a fost bună deși la ora 20.00 în Parcul Central erau cozi imense. Publicul aștepta să intre pe gazon.

Sonorizarea a fost una din cele mai bune la un show pe Cluj Arena.

La concert a venit public din România, Polonia, Ungaria, Serbia, Slovacia,  care a făcut o atmosferă superbă. Fanii cei mai înfocați i-au cântat Happy birthday lui Martin Gore, au agitat luminițele de la celulare, au cîntat la unison cu inepuizabilul Dave Gahan.

O generație întreagă și-a regăsit astăzi tinerețile din regimul comunist unde se rezista și prin muzica celor de la Depeche Mode.

Concertul a fost organizat de Emagic Entertainment București.

 

 

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.