2 artisti clujeni, trupa Outflow si Aldo Blaga s-au calificat recent in semifinala concursului Eurovision 2022. Romania cauta melodia cu care sa se prezinte la Torino, in mai, unde se va bate cu alte tari europene pentru trofeu. 

S-au inscris 94 de melodii la startul concursului, au ramas 46 printre care si cele ale celor doi artisti clujeni.

Urmeaza prima semifinala, care va tria piese si vor ramane doar 20.

Apoi din acestea vor fi alese cele 10 care vor concura in finala Eurovision Romania, transmisa in luna martie de TVR 1 in direct.

Trupa clujeană Outflow a lansat videoclipul piesei ”Running in Circles”, cu care s-a calificat în semifinala Eurovision România 2022. Formația adopă un stil punk rock, luând naștere la Voltaj Academy din Cluj-Napoca în vara anului 2021.

Trupa a semnat cu casa de discuri CAT MUSIC din Bucuresti.

Outflow este trupa noastră, a tuturor. Ne-am format în Cluj-Napoca, la Voltaj Academy, în vara anului 2021 și am început să punem la cale un tribute show Metallica. După câteva concerte strecurate printre restricțiile pandemiei, am hotărât să luăm o pauză și să ne focusăm pe albumul pe care îl vom lansa anul acesta. Suntem patru băieți care s-au întâlnit la locul potrivit, în momentul potrivit și suntem foarte încrezători în capacitatea noastră de a oferi ascultătorilor atât muzica blândă și sensibilă, cât și muzică cu energie puternică, rapidă și plină de versuri pe care le veți striga cu noi. Prin urmare, noi patru, Flo, Călin, George și Mircea vom fi mereu alături de voi prin difuzoare”, spun membrii trupei.

Despre calificarea în cadrul semifinalei naționale Eurovision 2022, băieții declară că aceasta vine ca o confirmare a muncii lor. “Această veste nu a putut decât să ne bucure enorm și să ne facă să lucrăm mai intens la visul nostru de a aduce muzica trupei la cât mai mulți ascultători în playlist. Totodată, selecția piesei, a fost o confirmare pentru noi ca sutele de ore implicate în compunerea albumului pe care dorim să îl lansăm anul acesta, nu au fost în zadar. Suntem conștienți de faptul că avem o energie puternică în aparițiile noastre și putem transmite publicului atât mesajul nostru cât și cel al piesei cu care participăm. Suntem nerăbdători să primim feedbackul publicului și sperăm ca ei să ne fie aproape pe tot parcursul Eurovisionului prin intermediul mesajelor și mai ales, al voturilor”, explica formatia.

Outflow: Florin Ciotlăuș-voce, Lucian Călin Blaga-bass, George Popa-chitara și Mircea Georoceanu-tobe.

Despre Eurovision Romania si Eurovision

Aproximativ 40% dintre compozitorii şi interpreţii înscrişi sunt din străinătate, din ţări precum Suedia, Marea Britanie, Rusia, Croaţia, Israel, Italia, Grecia, Spania şi Bulgaria.

Juriul preselectiei e format din Alexandra Ungureanu, Ozana Barabancea, Randi, Cristian Faur şi Adrian Romcescu.
 În show-ul semifinalei, juriul şi publicul vor alege doar zece piese pentru finală.
Semifinala şi finala selecţiei naţionale se vor desfăşura pe parcursul lunilor februarie şi martie. Ultimul act al competiţiei va avea loc pe 5 martie, când vom afla şi numele reprezentantului ţării noastre în competiţia internaţională. Eurovision.

Eurovision Song Contest 2022 va avea loc în Italia, la Torino, cu semifinalele pe 10 şi 12 mai şi finala pe 14 mai 2022. Patruzeci şi una de ţări s-au înscris la ediţia cu numărul 66 a concursului internaţional. Eurovision Song Contest este cea mai importantă competiţie muzicală internaţională organizată de EBU – cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. European Song Contest (ESC) se desfăşoară începând din 1956. Show-ul este unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume, fiind transmis atât în Europa, cât şi în Australia, Asia şi Statele Unite.
Vedeti clipul cu OUTLOW AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.