17 noiembrie 2018

Sunetul a stricat vizionarea “Moromeții 2”. Tudor Giurgiu: avem o sală de rahat

By In A 7-a

Sunetul a stricat vizionarea de gală a filmului “Moromeții 2” de Stere Gulea la Cinema Florin Piersic, arhiplin în această seară. Producătorul  filmului, Tudor Giurgiu a răspuns franc, direct, unei întrebări venite din sală, de la un spectator, după vizionare, care s-a plâns că sunetul filmului e prost, că jumătate din film nu se aude. Culmea, precizăm că sunetul e semnat de o profesionistă,  premiată la Berlin, Dana Bunescu.

“Filmul se aude impecabil, lucru confirmat de la spectatorii care l-au văzut, în săli civilizate, unde filmul se vede şi se aude bine. Aceste săli în România sunt la multiplex. Săli de genul acesta cum avem noi, că ne împăunăm că la Cluj e TIFF-ul, o prostie, un rahat îmi permit să spun pe româneşte, săli de genul ăsta sunt bune în România la Reşiţa, la Iaşi unde am fost ieri şi încă în vreo două alte locuri, în rest filmul se vede bine la malluri.

Am avut surpriza să văd în Timişoara sau nu ştiu unde eram, la mall, oameni care aproape erau cu ochii în lacrimi pentru că spuneau că au auzit filmul ăsta foarte bine, că e primul film românesc care se aude cum trebuie. Motivul pentru care dumneavoastră aţi auzit filmul prost şi ne cerem scuze pentru asta este că acum câţiva ani când s-a trezit primarul Apostu cu un mare elan de a renova această sală, care într-adevăr era o ruină, nişte arhitecţi şi nişte “specialişti” au vopsit pereţii în alb, pentru că aşa li s-au părut lor că trebuie să arate un cinematograf, au decis să scoată de sus tot tavanul acela care era făcut de nişte arhitecţi şi erau nişte corpuri vechi, pentru cei care îşi mai amintesc de Republica pe vremuri.

Oamenii aceia şi-au bătut joc de sala asta, au renovat-o, ani de zile am stat la TIFF cu o pânză gri pe deasupra ca să mai atenuăm, e un ecou îngrozitor, oamenii de aici care fac managementul sălii, Ioana Călin face eforturi nebune, pentru că sala asta este aproape a nimănui, RADEF-ul este în faliment, iar ea săraca se chinuie să facă ceva. Ar trebui luată de la zero, închisă şi refăcută toată izolaţia, schimbat sistemul de boxe, este o ruşine pentru mine care fac festivalul aici. E o ruşine şi îmi pare rău că trebuie să auziţi un film românesc aşa.

Am fost acum la două spectacole la mall şi lumea a ieşit spunându-mi că s-a auzit impecabil. Îmi pare rău, dar fie nu mai vedem filme româneşti aici, fie facem ceva, dar nu ştiu ce să o luăm de la zero, să distrugi este simplu, să refaci e mai greu”, a spus Giurgiu nervos.

Cinema Florin Piersic se află în patrimoniul RADEF care e în insolvență.

Vă oferim o filmare cu răspunsul lui Tudor Giurgiu, producătorul filmului:

O mare parte din echipa filmului a fost prezentă: Horaţiu Mălăele (Moromete), Iosif Paştina (Niculae), Gheorghe Visu (Dimir), Oana Pellea (Fica), Liviu Pintileasa, Dan Aşchilean, regizorul Stere Gulea, producătorii Oana Giurgiu și Tudor Giurgiu.

Bugetul filmului s-a ridicat la 1.500.000 de euro.

In această seară filmul a avut trei spectacole de gală, la Cinema City Plaza, Cinema Victoria și Cinema Florin Piersic. Filmul e de vineri, 16 noiembrie, oficial în cinematografe.

2 Comments
  1. […] Sunetul a stricat vizionarea “Moromeții 2”. Tudor Giurgiu: avem o sală de rahat […]

    Reply
  2. […] “Filmul se aude impecabil, lucru confirmat de la spectatorii care l-au văzut, în săli civilizate, unde filmul se vede şi se aude bine. Aceste săli în România sunt la multiplex. Săli de genul acesta cum avem noi, că ne împăunăm că la Cluj e TIFF-ul, o prostie, un rahat îmi permit să spun pe româneşte, săli de genul ăsta sunt bune în România la Reşiţa, la Iaşi unde am fost ieri şi încă în vreo două alte locuri, în rest filmul se vede bine la malluri”, a spus Giurgiu nervos, citat de Clujul Cultural. […]

    Reply

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.