15 septembrie 2020

”Separatiștii” de la ”PUCK” cer oficial înființarea unui teatru de păpuși maghiar

By In Teatru

Scandalul etnic de la Teatrul de Păpuși ”Puck” revine în actualitate după o perioadă de acalmie. ”Separatiștii” care doresc înființarea unui teatru de păpuși maghiar de sine stătător și practic desființarea actualei secții maghiare care ființează de 70 de ani în aceeași instituție cu secția română au obținut adeziunea șefei secții, Varga Ibolya, până acum de partea conducerii teatrului.

Varga Ibolya, șefa secției maghiare a Teatrului de Păpuși ”Puck” (pe scaun)

”Separatiștii” conduși de actorul Urmnczy Jeno  au remis pe adresa redacției o scrisoare oficială, unde apare nunele și semnătura lui Varga Ibolya dar și a tututor angajaților maghiari, tradusă autorizat în limba română, în care cer oficial separarea de secția română și înființarea unui teatrul de păpuși maghiar, finanțat de la bugetul Consiliului Județean.

Acțiunea „separatiștilor” este una politică, sprijinită de deputatul Csoma Botond, președinte al UDMR Cluj, și candidatul uniunii la fotoliul de primar în 27 septembrie. Acesta a participat acum o lună la o conferință de presă unde au fost invitați doar cu ziariștii maghiari în cadrul căreia a promi sprijin politic pentru această inițiativă de rupere a Teatrului ”Puck”.

Solicitarea oficială a „separatiștilor”, mai jos:

Declaratie_sectia_maghiara_PUCK (1)

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.