9 iunie 2017

S-a inaugurat CENTRUL DE INTERES. Cristi Puiu și-a vernisat o expoziție

By In A 7-a, Actualitate

Centrul de Interes,un nou centru dedicat artei și culturii contemporane din Cluj, a fost inaugurat joi, 8 iunie, la ora 19:00.

Menit să îmbogățească și mai mult viața culturală vibrantă a orașului, Centrul de Interes e conceput ca un spațiu care își propune să aducă arta contemporană în mijlocul comunității.

Proiectul noului centru de artă beneficiază de sprijinul Băncii Transilvania, iar evenimentul de inaugurare e realizat în parteneriat cu TIFF și finanțat de Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca.

 

Public la inaugurare

Noua instituție s-a format la inițiativa Federației Artiștilor și Galeriștilor din Fabrica de Pensule și a Asociației Artiștilor din Fabrica de Pensule care s-au desprins de consacrata Fabrică de Pensule la sfârșitul lui 2016 și s-au mutat într-un spațiu nou, o clădire industrială din imediata vecinătate a gării, de pe strada Fabrica de Chibrituri, nr. 9 A, cu acces direct prin pasajul subteran care leagă strada Horea și gara de strada Fabrica de Chibrituri. 

În noul spațiu au fost amenajate 5 galerii – BARIL, BAZIS Contemporary, Camera, SABOT, SPAȚIU INTACT4 spații de proiecte, 3 spații de rezidență artistică, 24 de ateliere de creație în care activează peste 30 de artiști vizuali, designeri, arhitecți, toate desfășurate pe o suprafață totală de 2.800 de metri pătrați.

Expoziții foarte interesante pot fi vizitate la Spațiu Intact, a artistei franceze Valérie Mréjen, curatoriată de pictorul Florin Ștefan. Americanul Bill Viola a expus la Bazis

La BARIL și-a vernisat expoziția regizorul Cristi Puiu.

Cristi Puiu (cămașă violet), ieri, la Centrul de Interes

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.