Centrul de Interes,un nou centru dedicat artei și culturii contemporane din Cluj, a fost inaugurat joi, 8 iunie, la ora 19:00.

Menit să îmbogățească și mai mult viața culturală vibrantă a orașului, Centrul de Interes e conceput ca un spațiu care își propune să aducă arta contemporană în mijlocul comunității.

Proiectul noului centru de artă beneficiază de sprijinul Băncii Transilvania, iar evenimentul de inaugurare e realizat în parteneriat cu TIFF și finanțat de Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca.

 

Public la inaugurare

Noua instituție s-a format la inițiativa Federației Artiștilor și Galeriștilor din Fabrica de Pensule și a Asociației Artiștilor din Fabrica de Pensule care s-au desprins de consacrata Fabrică de Pensule la sfârșitul lui 2016 și s-au mutat într-un spațiu nou, o clădire industrială din imediata vecinătate a gării, de pe strada Fabrica de Chibrituri, nr. 9 A, cu acces direct prin pasajul subteran care leagă strada Horea și gara de strada Fabrica de Chibrituri. 

În noul spațiu au fost amenajate 5 galerii – BARIL, BAZIS Contemporary, Camera, SABOT, SPAȚIU INTACT4 spații de proiecte, 3 spații de rezidență artistică, 24 de ateliere de creație în care activează peste 30 de artiști vizuali, designeri, arhitecți, toate desfășurate pe o suprafață totală de 2.800 de metri pătrați.

Expoziții foarte interesante pot fi vizitate la Spațiu Intact, a artistei franceze Valérie Mréjen, curatoriată de pictorul Florin Ștefan. Americanul Bill Viola a expus la Bazis

La BARIL și-a vernisat expoziția regizorul Cristi Puiu.

Cristi Puiu (cămașă violet), ieri, la Centrul de Interes

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.