28 iunie 2017

Primul concert la groapa de gunoi din PATA RÂT a fost un succes de public

By In Cooltura, Special

Unul din cele mai izolate locuri al Clujului, groapa de gunoi de la Pata Rât, a găzduit marți o scenă Jazz in the Park cu concertele aferente.

Evenimentul a fost un succes de public, aproximativ 500 de participanți au fost prezenți.

Muzica a  ajuns la groapa de gunoi a orașului unde locuiesc peste 1.500 de oameni. Concerte de jazz manouche, gypsy jazz și reprezentații de percuție au avut loc pe scena amplastă la Pata Rât în cadrul ediției a cincea a Jazz in the Park care a început luni la Cluj și va ține până duminică, 2 iulie.

Scena din cel mai inedit loc al festivalului a găzduit reprezentații ale celebrilor Barcelona Balkan Gipsy Orchestra, sosiți cu întârziere, a percuționistului italian Dario Rossi, care produce muzică din obiecte reciclate: tigăi, oale, țevi, farfurii.

Scena la Pata Rât. Foto eClujeanul.ro

În plus, la Pata Rât au concertat cei de la Taraf de Caliu, grup care aduce împreună legende ale muzicii lăutărești. Muzicienii din Clejani au venit la Jazz in the Park la Pata după ce au concertat aproape în toate continentele lumii, 

Tot la Pata Rât a concertat  Hot Club de Cluj, formația de jazz manouche care a câștigat Concursul Internațional Jazz in the Park 2015.

Scena de la Pata Rât a fost activă de la ora 16:00 și până la ora 21:00 . Ea a fost  amplasată în apropierea Unității Mobile de la Pata Rât. O mulțime de rromi din colonia Dallas dar și din apropierea gropii de gunoi s-au bucurat de muzică. Distracția a fost în toi.

Accesul a fost liber.

Copii romi la Parta Rât. Foto eClujeanul.ro

A colaborat reporterul Vasile Manu, de la siteul eClujeanul.ro

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.