Apariția, semnalată pe facebook, de un istoric clujean, a hotelului de mari proporții de pe strada Avram Iancu, care impresionează prin masivitatea lui față de clădirile din jur stârnește mari discuții în spațiul public clujean și pe rețelele de socializare.

Clujul Cultural a scris ieri cui aparține investiția iar azi s-a interesat cine a proiectat acest mastodont și mai ales dacă există autorizație de construcție.

Hotelul este o investiție a milionarului Dumitru Ghișe, pe numele socrului Dumitru Rodean. Dumitru Ghişe este patronul hotelului Golden Tulip Ana Dome din Cluj-Napoca. Sursele Clujul Cultural spun că Ghișe a cumpărat cunoscuta firmă de taximetrie Pritax, care a avut dispeceratul în hotelul Ana Dome, acum firma trecând la dispeceratul companiei Daniel Taxi, unul din cele mai mari din Cluj.

Despre problemele cu justiția ale  omului de afaceri Dumitru Ghișe au scris ziarele Clujust AICI. Ghișe execută în prezent o pedeapsă privativă de libertate de 7 ani.

Despre investiția de la Cluj-Napoca a scris ȘtirideCluj AICI și presa sibiană AICI

Vă prezentăm tabla de afișaj a construcției:

 

Observăm că investiția aparține unei firme cu nume cu rezonanță în Cluj-Napoca, PRITAX INVEST SRL, care  poartă același nume cu a celei mai vechi firme de taximetrie din Cluj-Napoca, acum afiliată dispeceratului Daniel Taxi. Dacă vrei o mașină de la vechea compania de taxi Pritax, îți răspunde dispeceratul Daniel Taxi și ți-o trimite. Despre Dumitru Ghișe se spune că este un om de afaceri influent, cu businessuri în mai multe domenii și low profile dar acum este la… închisoare.

Proiectantul hotelului este SC Arhitext Service SRL din...București.

Constructorul este  SC Structure Gogan SRL din…județul Satu Mare.

Pe imagine se văd scrise două autorizații:  „modificări pe parcursul lucrărilor autorizate cu autorizația de construire 1218/05.10.2015” și autorizația de construire din 16 aprilie 2019, ambele eliberate de Primăria Cluj-Napoca

Cea de a doua autorizație o modifică pe prima și în baza ei au demarat lucrările la hotel.

Citiți și:

Filosof despre cel mai nou hotel apărut la Cluj: „Este revoltător că nimeni și nimic nu a oprit înălțarea acestei oribilități”

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.