9 august 2020

Jurnal de TIFF (6). Protestul actorilor independenți de la gala de închidere

By In A 7-a

Un grup de actori independenți  au organizat un protest spontan înaintea galei de decernare a premiilor ediției a 19-a a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF), prin care au tras un semnal de alarmă pentru reducerea drastică a finanțării pentru mediul cultural, conform eClujeanul.

„Independenții” cer sprijin de la Administrația Fondului Cultural Național (AFCN), care a redus drastic finanțarea pentru operatori culturali independenți. De asemnea, aceștia au cerut sprijinul ministerului pentru organizarea în bune condiții a următoarei sesiuni a AFCN.

La gala de decernare a premiilor ediției a 19-a a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF) a participat și Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu.

 

Și independenții au copii”, „Ajutați Finanțarea Culturii Independente”, „Cultura = serviciu public” sau „Dați un leu pentru AFCNeu”, au fost câteva dintre mesajele actorilor independenți.

Aș vrea să spun și să întăresc ceea ce ei au scris pe acele pancarde. Acești oameni care nu sunt salariați la stat trebuie să fie ajutați și trebuie sa fie înțeleși. Mi-ar plăcea să primească sprijin de la autorități”, a spus directorul TIFF, Tudor Giurgiu.

Cei de la REACTOR au protestat la ultima Gală UNITER , de  la Teatrul Național.

 

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.