9 mai 2018

Hai să vezi ce expun profesorii de arte plastice de la Universitatea din Pécs

By In Vizual

Muzeul de Artă Cluj-Napoca şi Catedra de Arte a Universităţii din Pécs (Ungaria) vă invită joi, 10 mai 2018, începând de la ora 18:00, la vernisajul expoziţiei de grup a profesorilor de la Catedra de Arte din cadrul Universităţii din Pécs. Expoziţia, intitulată Aspiraţii dinamice, va avea loc în sălile de expoziţii temporare de pe latura sudică a Muzeului de Artă Cluj-Napoca.

Catedra de Arte din Pécs este singurul centru de învăţământ superior integral de studii muzicale şi de arte plastice. În mod unic, educaţia superioară de aici asigură cel mai înalt grad de formare artistică – doctor în arte vizuale. Competenţele asigurate de către aceasta cuprind tehnici mediale referitoare la artă, care definesc era noastră şi programe de cercetare informatică a artelor muzicale şi vizuale. Cadrul instituţional al Universităţii din Pécs oferă Catedrei de Arte o posibilitate unicăde activitate interdisciplinară între cercetare şi creaţie. Cu cei 600 de studenţi şi 80 de profesori ai săi, Catedra este principalul actor al vieţii culturale din regiune. Profesorii-artişti şi studenţii sunt participanţi şi premianţi ai evenimentelor de artă din regiune, din Ungaria şi din Europa.

Expozanţii acestui eveniment sunt profesori de la specializările de arte plastice şi aplicate sau de intermedia muzicală, personaje care reprezintă strategii artistice variate în scena artei plastice maghiare. Perspectivele lor, de un spectru larg, se manifestă şi în predarea materiei. Moştenirile culturale ale oraşului Pécs, precum şi rolul său important în viaţa artistică inspiră colectivul Catedrei de Arte. Prezenta expoziţie încearcă să prezinte o posibilă secţiune transversală a acestui atelier intelectual diversificat. În cadrul expoziţiei, în afară de ramurile clasice ale artei, vor fi prezente şi ceramica şi grafica publicitară.

În expoziţie participă cu lucrări următorii profesori-artişti: Ádám Zoltán, Bóbics Diána, Böhm Gergely, Budai Lotte, Bullás József, Burkus Judit, Colin Foster, Ernszt András, Fusz Görgy, Gaál Tamás, Gerendy Jenő, Hegyi Csaba, Kovács Balázs, Lengyel Péter, Losonczy István, Lukács József Jóka, Mészáros Gergely, Nagy Márta, Nemes Csaba, Nyilas Márta, Palatinus Dóra, Ráthonyi Kinga, Simon Péter Bence, Somody Péter, Tóth Zsuzsa.

Curatorii expoziţiei: Nyilas Márta şi Nemes Csaba.

La vernisajul expoziţiei vor lua cuvântul: prof. univ. dr. Ioan Sbârciu, preşedintele Senatului Universităţii de Artă şi Design din Cluj-Napoca şi Nemes Csaba, artist plastic.

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.