Photo by Vlad Cupsa | fb.com/vladcupsafotograf

Federația Centrul de Interes reacționează în urma acuzațiilor remise presei de Asociația Artiștilor CDI, cealaltă entitate împreună cu care au înființat centrul de artă contemporană Centrul de Interes.

Redăm comunicatul federației:

”Federația Centrul de Interes și-a concentrat în ultimii ani întreaga energie pentru a atrage toate sursele legale și disponibile de finanțare pentru dezvoltarea Centrului de Interes. Munca tuturor a făcut ca în cei trei ani de existență, Centrul de Interes să devină un reper național, european și internațional pentru arta contemporană.

Toate finanțările atrase sunt obținute legal, sunt comunicate public și utilizate cu respectarea regulamentelor și cadrului legislativ și a contractelor în baza cărora au fost realizate. Deciziile se iau exclusiv în consiliul director în urma consultării cu membrii board-ului artistic.

Orice fel de conflict sau problemă referitoare la funcționarea Federației Centrul de Interes se soluționează în instanțele competente între părți care au calitate juridică. Dacă există situații în care entități sau persoane fără calitate juridică generează conflicte în care implică numele nostru, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanțelor de judecată. Nu suntem interesați și nici nu vom permite să fim incluși în scandaluri mediatice și linșaje publice.

Anul de criză 2020, în care comunitatea artistică trece prin schimbări neimaginabile până acum, generate de pandemia de COVID-19, ar trebui și ne dorim să fie unul în care artiștii, împreună, caută o cale pentru a trece mai ușor peste acest șoc care ne-a afectat pe toți. Federația Centrul de Interes alege să își concentreze întreaga atenție și energie pentru a găsi soluții care să susțină activitatea comunității artistice din Centrul de Interes și nu numai.

Photo by Vlad Cupsa | fb.com/vladcupsafotograf

În acest sens, în 26 iunie a fost vernisată o expoziție colectivă ”Il faut cultiver notre jardin”, care expune lucrările a 24 de artiști, majoritatea lor din Cluj-Napoca, dar și din București, Oradea și Trodena, Italia. În doar câteva zile de la deschidere, expoziția a atras deja aproximativ 400 de vizitatori și a avut ecouri favorabile în presa locală și națională.

Federația Centrul de Interes, cu fundațiile și asociațiile membre, a dovedit în cei trei ani de existență că este deschisă și receptivă la colaborări care se pot concretiza în mari proiecte culturale de impact în beneficiul orașului Cluj-Napoca, acest lucru fiind ilustrat de numărul impresionant de parteneri și un public pe măsură, peste 11.000 de vizitatori.

Federația Centrul de Interes își va continua cu seriozitate programul artistic și rămâne deschisă la colaborări și cu alte structuri culturale din România și din străinătate, ca și până acum.”

Citiți și: 

INTERESE LA CENTRUL DE INTERES. Scandal pe finanțările publice

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.