Foto: Regizorul clujean Tompa Gabor va pune în scenă o piesă de Buchner la Seul / (c) Tibi Fărcaş

UPDATE:

Teatrul Maghiar de Stat din Cluj-Napoca a achiziționat gaze la un preț de 110 lei/MWh + TVA + acciză până în decembrie 2021, iar pentru luna ianuarie 2022 a semnat un contract cu furnizorul la un preț de 720 lei/MWh + TVA + acciză. Ținând cont de creșterea de șapte ori a prețului la gaz și de consumul lunar al teatrului în lunile de iarnă, factura de gaz a instituției pentru luna ianuarie ar urma să fie de 260.000 de lei (două sute șaizeci de mii), 

—————-

Directorul si managerul Teatrului Maghiar de Stat Cluj, regizorul Tompa Gabor a deschis astazi prima conferinta de presa din 2022 cu o informatie ingrijoratoare.

±Am incheiat recent negocieri si discutii cu furnizorul de gaz al teatrului. Pretul gazului a crescut la noi de …8 ori. Suntem la costul de 260.000 de lei pe luna, ceea ce e o lovitura enorma bugetului nostru. Suntem in pericol sa ne suspendam activitatea….dar cautam masuri pentru a nu se intampla acest lucrur±, a spus Tompa

El a anuntat prima premiera a anului in 8 ianuarie, ora 19.00, la Sala Mare, cu spectacolul Calator sub clar de luna, adaptare de Kali Agnes si Botond Nagy dupa romanul lui Szerb Antal.

Intrebat de Clujul Cultural cum s-a ajuns la asa cifra mare a facturii la gaze naturale, daca crede ca e o problema generala a teatrelor, a institutiilor publice si daca s-a mai confruntat cu asa ceva, Tompa a raspuns: in anii 80 am montat Hamlet la Bulandra pe un firg imens, statea Rebengiu cu caciula si haina pe el, la fel Besoiu, care era director,  a facut apel inainte de un spectacol sa nu isi dea lumea jos hainele ca nu era incalzire si l-a certat partidul dupa aceea. Era un fel de comunism si acum e aproape un altfel… .Noi am semnat acum un contract pe …o luna si dupa aceea nu stim ce o sa facem, oprim daca nu gasim masuri si nu suntem ajutati. Cred ca e problema generala a teatrelor si institutiilor publice, sunt curios cum e situatia la Teatrul National si Opera Romana dar cred ca similar. 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.