17 februarie 2020

Clujean în noul CA al AFCN

By In Clio

Clujeanul Horea Avra, universitar la Facultatea de Film și Televiziune a UBB, istoric de artă și curator, a fost ales în Consiliul de Administrație al Aministrației Fondului Cultural Național (AFCN) din subordinatea Ministerului Culturii, anunța un comunica remis redacției.

Bogdan Gheorghiu, ministrul culturii, a desemnat prin ordinul emis în 11 februarie 2020, componența Consiliului Administrației Fondului Cultural Național care va activa în perioada 2020 – 2021. 

Conform legii Consiliul este compus din 11 membri cu drept de vot, 4 reprezentanți instituționali și 7 numiți pe baza propunerilor formulate de instituțiile culturale și organizaţiile neguvernamentale din domeniul culturii. Din Consiliul AFCN fac parte pentru următorii doi ani:

  • reprezentanți ai Ministerului Culturii:

Bogdan Trîmbaciu – director Unitatea de Management a Proiectului – UMP, din cadrul Ministerului Culturii

Valentin Savu – consilier al ministrului culturii

  • reprezentant al Institutului Cultural Român:

Andrei Novac – director al Direcției Centrul Cărții din cadrul Institutului Cultural Român, membru în Consiliul AFCN din 2019.

  • reprezentantă a Departamentului pentru Relații Interetnice:

Hajnalka Kerekes – consilieră la Direcția Cultură Scrisă și Creație Contemporană, Serviciul Artele Spectacolului și Cinematografie, în cadrul Ministerului Culturii, membră în consiliul AFCN între 2010-2014 și 2018-2019.

  • reprezentanți ai organizaţiilor neguvernamentale din domeniul culturii:

Grigore Arsene – președinte al Asociației Editorilor din România, a fost membru în consiliul AFCN 2018-2019.

Horea Avram – istoric de artă, curator independent, manager cultural, cadru universitar la Departamentul de Cinematografie şi Media, Universitatea Babeş-Bolyai, Cluj-Napoca.

Laurențiu Constantin – este manager cultural, directorul Festivalului de Muzică Veche București, a fost membru în consiliul AFCN 2018-2019.

Aura Corbeanu – prof. univ. dr. vicepreşedinte executiv al UNITER – Uniunea Teatrală din România, membră în consiliul AFCN 2018-2019.

Cristian Mitrofan manager al Centrului de Cultură şi Arte „George Topîrceanu” din Municipiul Curtea de Argeş.

Alexandru Vasile Oprean – este specialist pe comunicare și relații externe la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”.

Iulia Popovici – jurnalist și activist cultural, curator, redactor al săptămânalului „Observator cultural”.

Consiliul Administraţiei Fondului Cultural Național are ca atribuţii principale stabilirea strategiei şi priorităţilor de finanţare ale Fondului Cultural Naţional și desemnarea membrilor comisiilor de evaluare şi selecţie a proiectelor înscrise în cadrul sesiunilor de finanțare.

Membrii Consiliului se vor întâlni vineri, 21 februarie 2020, cu operatorii culturali în cadrul unei sesiuni de consultare organizate la muzeul Național al Satului „D. Gusti” între orele 16:00 – 18:00.

Întâlnirea vizează discutarea ariilor și a priorităților de finanțare pentru următoarea sesiune de finanțare a proiectelor culturale ce va fi lansată, conform calendarului anunțat, la 1 martie 2020.

Horea Avram a fost ales recent si in alta comisie importanta:

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.