29 iulie 2019

Ce măsuri speciale noi promit autoritățile la Untold#5

By In Esenţial

Organizatorii UNTOLD, festival cu 14 milioane de euro buget, conform managerului Bogdan Buta, au susținut astăzi obișnuita conferință de presă de dinainte de festival, cu autoritățile: Direcția Generală Management Operațional M.A.I, Jandarmeria Română, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Poliția Română, Inspectoratul General pentru Emigrări, Agenția Națională Antidrog, Biroul de Combatere a Crimei Organizate, U.P.U Cluj-Napoca și Poliția Locală.

Pe scurt ce au promis autoritățile:

Jandarmi

Nu va fi tolerată nici o faptă antisocială. Se focalizează atenția pe consumul de droguri, toleranță zero. De asemenea e interzisă filmarea cu drone. Vor fi patrule prin festival și în afară.

Poliție

170 de polițiști vor patrula în incinta Untold și în proximitate. În total vor acționa în 4 zile circa 500 de polițiști. Se va pune un accent mare pe cei îm civil, a căror activități au dat rezultate în cele 4 ediții de pînă acum. Se va focusa activitatea pe afluire/defluire și menținerea ordinii publice fără însă a fi ignorate restul municipiilor clujene.

Ambulanța

”Nu cred ca vom avea probleme, inclusiv la showurile din Polivalentă. Clujenii să fie liniștiți că avem resurse” au spus oficialii prezenți la conferință.

Va fi înființat un nou punct de prim ajutor masiv, în parcul central. Va fi din nou un punct medical avansat pe platoul Polivalentei plus unul pe pista de atletism de sub Cluj Arena si, la nevoie, în Opera Maghiară.

Politia locală si Gruparea de Jandarmi Mobilă

Avem un plan special, lucrăm ca nici un clujean să nu fie afectat de nici un eveniment pe zona asta.

Compania de Transport Public

va suplimenta de la orele 04.00-05.00 mijloacele de transport

Alte informații

Campania de donare de sange, cea mai longevivă din România a fost în 2019 cea mai de succes de pana acum. Ea a salvat peste 500 de vieți, conform lui Edy Chereji, sef comunicare Untold.

La această ediție 100 de tineri vor intra la Untold în urma donării de sânge.

Producție

Scena principală va avea 1500 de mp de ecran led, iar decorul însumează peste 30 de camioane. Aceeași scenă va avea decor 3D și o deschidere de 90 de metri.

Peste 10.000 de persoane din 13 țări lucrează în producția efectivă a festivalului. 1800 sunt voluntari. Alte cifre: 480 de camioane necesare pentru transportul logistic, 1000 de ore de muncă a 40 de designeri și arhitecți.