18 noiembrie 2018

Care a fost cea mai râvnită carte de anul acesta la Târgul Gaudeamus ?

Premiul de Excelență pentru editurile clujene Școala Ardeleană și Casa Cărții de Știință

By In Carte

Ediţia a 25-a a Târgului Internaţional Gaudeamus – Carte de Învăţătură a decernat duminică, la București,  la ora 14.00, premiile evenimentului, informează Agenția Mediafax.

Trofeele Gaudeamus au inclus, pe baza voturilor Publicului un loc 3 pentru editura Nemira, locul 2 pentru Polirom, în timp ce locul întâi pentru prezenţa la Târg a fost acordat editurii Humanitas.

“Vă aşteptăm să ne citiţi şi la următoarele 25 de ediţii ale târgului”, a spus Ana Nicolau din partea editurii Nemira, la decernarea premiului.

Cea mai râvnită carte a târgului a fost declarată, tot prin voturile exprimate de public, ¨6 poveşti cu draci¨ de Igor Bergler, de la editura Litera. ¨Toate cele trei cărţi ale mele au câştigat premiul pentru cea mai râvnită carte”, a spus autorul cărţii.

Academia de Studii Economice din Bucureşti a primit Premiul Educaţia

Un juriu format din Ion Bogdan Lefter, Titus Vîjeu şi Cristian Teodorescu au hotărât ca anul acesta Premiul de Excelenţă, care de obicei se acordă unei singure edituri de dimensiuni medii, să fie acordat unui grup de edituri. Au fost premiate editurile Prut, Ştiinţa, Arc şi Cartier din Chişinău, şi editurilor Şcoala Ardeleana şi Casa Cărţii de Ştiinţă din Cluj pentru activitatea editorială naţională în anul Centenarului Marii Uniri.

Premiul pentru traducere ”Antoaneta Ralian” a fost decis de un juriu din care au făcut parte Denisa Comănescu şi Ion Bogdan Lefter. Pentru traducere dintr-o limbă străină în limba română a fost premiată Vali Florescu pentru volumul ”Femei cu bărbaţi” de Richard Ford, la editura Vellant. Pentru traducere din română într-o limbă străină, juriul a ales să atragă atenţia nu asupra unei persoane sau a unei cărţi, preferând să premieze redacţia revistei ¨Caietele avangardei¨, editor Ioan Cristescu, coordonator ştiinţific Ion Pop, publicaţie scoasă de Muzeul Naţional al Literaturii Române, pentru numărul 12 din 2018, cu tema ¨Avangardă, neoavangardă, postavangardă…¨ , pentru promovarea valorilor româneşti novatoare în lume.

Miss Lectura a fost acordat lui Izabel-Raluca Grigore, studentă la Universitatea din Bucureşti.

¨Din câte am aflat, a fost ediţia cea mai de succes dintre toate, în anul Centenarului Unirii în care suntem atât de dezbinaţi.”, a spus academicianul Răzvan Teodorescu la finalul ceremoniei de decernare a premiilor Târgului Gaudeamus.

Tema centrală a ediţiei a fost România Centenar.

Ediţia a 25-a a Târgului Internaţional Gaudeamus – Carte de Învăţătură a avut loc între 14 şi 18 noiembrie. Evenimentul a fost organizat de Radio România, pentru ultima dată în spaţiul central de la Romexpo. De anul viitor, manifestarea ar urma să se desfăşoare în noile spaţii de la intrarea în complexul expoziţional. Organizatorii au anunţat că au participat la această ediţie în jur de 300 de expozanţi, care au programat 900 de evenimente editoriale şi profesionale.

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.