27 ianuarie 2017

“Blestemul” Arizonei lovește din nou. Clubul Broadway s-a închis după doar 5 luni

By In Clio, Esenţial

EXCLUSIV. “Blestemul” Arizonei lovește din nou. Clubul Broadway by Arizona s-a închis după doar 5 luni de funcționare. Deschis în vara lui 2016, Broadway by Arizona, mutat de pe Victor Babeș, unde a făcut carieră prin partyurile organizate,  în spațiul în care a funcționat atâția ani cafeneaua artiștilor, celebra Arizona, clubul s-a închis în decembrie 2016.

Pe pagina de facebook a localului a fost postat în 6 ianuarie un text sec care a strîns…două likeuri:

“Dragi clienți,  vă anunțăm cu regret că am închis locația de pe strada Universității din pricina unor probleme tehnice, ne vom muta într-o altă locație vă ținem la curent asupra deschiderii. Va mulțumim”

Așa arată acum fostul sediu Broadway by Arizona. Își caută un nou chiriaș sau proprietar

De ce “blestemul” Arizona?

De la închiderea celebrului local Arizoan, spațiula fost închiriat. Acolo s-a înființat ba pizzerie cu acționari italieni, ba restuarant în care nu se servea alcool, Eben Ezer, fiind deținut de acționari neoprotestanți, ba bistro care seara devenea club cu petreceri tematice. Nici o investiție nu a durat mai mult de un an și asta deși locația este ultracentrală.

Dar “scorurile” cerute pe chirie de Bia Look Imobiliare sunt astronomice, și se învîrt între 4000-6000 euro lunar. De asemenea, societatea de imobiliare vinde spațiul la o suma de 850.000 de euro, așa cum au declarat oficiali ai firmei de imobiliare mai demult reporterului clujulcultural.ro care s-a interesat la sursă.

În aceste condiții, cu o concurență aspră chiar vizavi, patru localuri, Social Afairs, Casa Tiff, Sisters Cafe și Insomnia Cafe, soarta oricui investitor în acest spațiu, în domeniul HoReCa,  se anunță una dificilă.

O soluție ar fi cumpărarea spațiului de către primărie, un spațiu simbolic în Cluj, cu tradiție culturală și oferită în locație de gestiune unui manager care să reînființeze Arizona,

Cafeneaua Tineretului, poreclită “Arizona” de profesorul de engleză, traducătorul Virgil Stanciu, a funcționat timp de 40 de ani, devenind un cunoscut fief al scriitorilor si oamenilor de cultură clujeni.

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.