Ambasadorul Franței vine la Cluj și inaugurează Mediateca renovată a Institutului Francez. Vizitare ambasadorului, Excelența Sa, doamna Laurence Auer, va avea loc pe 25 şi 26 februarie prima sa vizită oficială în municipiul Cluj-Napoca.

Vizita va debuta cu o serie de întâlniri instituționale cu dl. István Vákár, Vicepreședinte al Consiliului Județean Cluj și cu dl. Emil Boc, Primarul oraşului. Pe planul cooperării bilaterale, agenda întâlnirilor include discuţii despre dezvoltarea de proiecte cu orașele înfrățite Dijon și Nantes, dar și despre organizarea, în parteneriat cu Primăria, a unui hackathon online pe tema politicilor publice pentru reducerea utilizării plasticului, în cadrul Întâlnirilor Europene din Transilvania, eveniment care va avea loc între 26 şi 28 martie 2021.

În contextul în care predarea limbii franceze este o prioritate a diplomației franceze în România, dna Auer se va întâlni cu Marinela Marc, Inspector școlar general și cu dna Simona Dobrescu, Directoarea Liceului Teoretic „Mihai Eminescu”, unde va dezveli o placă „LabelFrancEducation”, marcă a calității învățământului bilingv de limba franceză.

Pe partea universitară sunt prevăzute întrevederi cu  Daniel David, Rector al Universității Babeș-Bolyai, cu Cornel Cătoi, Rector al Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară, dar și cu membri din conducerea Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca, unde Ambasadoarea Franţei va întâlni și reprezentanți ai comunității de studenți francezi din Cluj-Napoca, cea mai numeroasă din Europa Centrală și de Est, cu peste 1.400 de studenți.

La Institutul Francez Cluj-Napoca, care aniversează anul acesta 30 de ani de existență, dna Laurence Auer va întâlni echipa și va inaugura mediateca recent renovată, care cuprinde cel mai mare fond de carte, muzică și film de limbă franceză din Transilvania. Cu această ocazie, va deschide și expoziția de grafică „Instagrafii” a artistei clujene Maria Brudașcă, primul proiect artistic al anului din spațiul de expresie contemporană La Cave, curatoriat de Lina Țărmure. De asemenea, în programul vizitei este prevăzută și o întrevedere cu reprezentanți ai Centrului Cultural Clujean, pentru a discuta despre proiecte care vizează dezvoltarea industriilor culturale și creative în cadrul cooperării franco-române.

Vizita Ambasadoarei Franţei la Cluj-Napoca se va încheia cu o întâlnire cu reprezentanţii comunităţii francofone de afaceri, prin Clubul Francofon de Afaceri Cluj, care cuprinde peste 50 de membri din domenii variate de activitate. Cu această ocazie, dl Pascal Fesneau, Consul onorific al Franței la Cluj-Napoca va fi decorat de către Ambasadoarea Franței cu Medalia de Onoare a Ministerului francez al Afacerilor Externe.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.