Radu Moraru, rectorul UAD: ,,Absolvenții noștri nu ajung cerșetori!”

Esenţial Vizual

Ca în fiecare an, la finalul lunii iunie, Clujul face cunoștință cu noii absolvenți ai Universității de Arte și Design Cluj-Napoca (UAD). Aceștia își expun lucrările în cadrul Expoziției Absolvenților UAD, eveniment aflat la cea de-a XVI-a ediție ce va avea loc duminică, 26 iunie, ora 18:00 la Expo Transilvania. Reprezentații UAD au vorbit atât despre eveniment, cât și despre studenții lor.

Aproximativ 300 de studenți vor beneficia anul acesta de posibilitatea de a-și crea propria expoziție. Vizitatorii vor putea viziona mai bine de 3000 de lucrări care aparțin atât absolvenților de la nivel licență, cât și celor de la nivelul de master.

Președintele senatului UAD, prof. univ. dr. Ioan Sbârciu a declarat faptul că universitatea se axează pe studenți, pe inserția lor pe piața muncii:

,,Suntem foarte raportați la studenți. Fiecare student face acum minim zece lucrări, spre deosebire de practica din trecut, când un absolvent se ocupa de o singură lucrare finală. Când termină fiecare are câte o expoziție, iar pentru ei acest lucru reprezintă un mare avantaj. Îi învățăm încă din timpul facultății să participe, să se facă remarcați. Rezultatele lor trebuie să continue în timp, nu să rămână doar la suprafață.”

De la stânga la dreapta: designerul Lucian Broscăţean, conf. univ. dr. Anamaria Tomiuc, rectorul UAD prof. univ. dr. Radu Moraru și președintele Senatului UAD prof. univ. dr. Ioan Sbârciu.
De la stânga la dreapta: designerul Lucian Broscăţean, conf. univ. dr. Anamaria Tomiuc, rectorul UAD prof. univ. dr. Radu Moraru și președintele Senatului UAD prof. univ. dr. Ioan Sbârciu.

De asemenea, acesta a mai spus și că studenții beneficiază de avantajul experiențelor la nivel internațional și că UAD a primit Diploma de Excelență în ceea ce priveștre relațiile internaționale, fiind universitatea cu cele mai multe parteneriate de acest fel.

,,Există în mentalul internațional că la Cluj se face artă!”, a mai completat președintele senatului UAD.

Dincolo de aspectele legate de formarea studenților, rectorul UAD, prof. univ. dr. Radu Moraru, a precizat faptul că să faci artă nu înseamnă să rămâi fără loc de muncă:

,,Studenții noștri învață ceva concret, se pregătesc fiecare pentru o meserie. Există în mentalul colectiv ideea că dacă mergi la Artă o să fii cerșetor. Absolvenții noștri nu ajung cerșetori!”, a punctat prof. univ. dr. Radu Moraru, rectorul UAD.

Pe 1 iulie (a.c.) va avea loc și Gala Absolvenților de Fashion Design, cu o prezentare de modă ce se va desfășura la Sala Polivalentă. Potrivit designerului lect.univ.dr. Lucian Broscăţean, la eveniment vor fi prezenți specialiști și reprezentanți din industria creativă și vor fi prezentate colecții inovatoare relevante pentru peisajul modei secolului XXI.

În plus, el a mai spus că gala UAD a fost o rampă de lansare pentru mulți designeri care s-au remarcat în industria modei pe plan național și internațional.

Expoziția Absolvenților susține candidatura orașului Cluj-Napoca la titlul de Capitală Culturală Europeană 2021. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *