9 august 2017

Drumul prin Europa și spre tine însuți. Aventurile poetului Gabriel Bota (final)

By In Carte, Esenţial

38 de zile, de  etape, 10 țări, 3281 kilometri parcurși pe bicicletă, zeci și zeci de locuri vizitate. Și probabil aventura vieții!

Nu, nu e vorba de Turul Franței, ci de poetul clujean Gabriel Bota și al său proiect „READ & RIDE”, care a promovat lectura și ediția a cincea a Festivalului Internațional de Carte „Transilvania” (FICT).

Gabriel Bota, director artistic al FICT, a plecat într-o călătorie aventuroasă de 5.000 de kilometri cu bicicleta și și-a propus să traverseze 10 țări: Ungaria, Slovacia, Austria, Cehia, Germania, Danemarca, Olanda, Belgia, Franța și Spania.

Și a reușit!

„Read & Ride, day 38
Km parcurși azi: 107,9 – Girona – Barcelona
Total km parcurși: 3281
Cărți citite: 10
Total pagini citite: 4053

Salutare, AM AJUNS! Barcelona
Peste 2 zile mă întorc acasă!”, a scris acesta pe pagina sa de facebook, unde a relatat toată aventura.

Poetul clujean Gabriel Bota la capătul aventurii sale

Bota e un tip ambițios, chiar freaky pe alocuri. Să îți lași acasă soția și pe Sibel, frumoasa fetiță de abia 8 luni și să faci aventura asta, spuneți și voi dacă nu e o nebunie? Dar Gabriel Bota nu e doar absolvent de filosofie, nu e doar fost manager regional al Orange, ci și un ciclist redutabil. Și un tip cu spirit de aventură, unul mare pentru că pentru acest proiect chiar trebuie să ai așa ceva.

Așa că pe 2 iulie s-a suit în șa, și-a pupat familia și de la Oradea a șters-o pe drumurile colbuite ale Europei, în aventura vieții sale.

Ea a ajuns acum la final. Bota e în Barcelona și va reveni acasă pe calea aerului.

În toată aventura aceasta a traversat țări extrem de diferite, a fost plouat, a făcut nenumărate pene de cauciuc, a înnoptat prin tot felul de campinguri, a văzut minunății, a ajuns la Marea Nordului dar și la ocean, a avut dezamăgiri mari, a fost primit cu răceala dar și cu prietenie, a fost găzduit în casele occidentalilor.

A fost o aventură de neuitat.

READ & RIDE este un proiect ce se desfășoară sub egida Festivalului Internațional de Carte Transilvania (FICT).

Cea de-a V-a ediție a FICT va avea loc în perioada 3-8 octombrie 2017, în Piața Unirii din Cluj-Napoca.

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.