Moroşanu, preşedinte Cluj Capitală Culturală: adio, dar rămân cu tine. Tudor Giurgiu cooptat în executiv

Clio Special

Florin Moroşanu nu mai este. Florin Moroşanu este! Asta a decis astăzi Adunarea Generală a Asociaţiei Cluj Capitală Europeană  2021. Fostul director executiv pleacă din funcţie pentru a …rămâne pe un mandat de trei ani de…preşedinte.

Ştefan Teişanu, fost oficial în echipa Jazz in the Park , este noul director executiv.

Alte schimbări: regizorul Tudor Giurgiu, colaborator important până acum, intră în executivul asociaţiei. Strategul Szakats Istvan a ieşit din Comitetul Director şi va activa în echipa de implementare a proiectului, alături de managerul cultural Rariţa Zbranca şi restul echipei.

Cunoscutul artist plastic Mihai Pop, manager al Galeriei Plan B, de la Fabrica de Pensule, a acceptat să intre în Comitetul Director. Schimbările intră în rol din 1 februarie 2016.

Universităţile spun pas!

Una din concluziile şocante ale Adunării Generale de ieri este că universităţile clujene refuză să participe la mărirea bugetului asociaţiei…din care fac parte! Este nevoie de un buget dublu dar universităţile de stat clujene nu vor să contribuie! Cheltuielile sunt mari iar bugetul trebuie dublat! Aceste fapt a fost prezentat de Florin Moroşanu pe un slide, ieri, în faţa membrilor asociaţiei, în frunte cu primarul Emil Boc. De asemenea, Moroşanu a propus să fie majorate cotizațiilor Primăriei și Consiliul Județean, de la 5000 la 12.000 euro / lunar. Universităţile au cotizat gradual, universităţile mari cu 4000 lei lunar iar Universitatea de Design şi Academia de Muzică Gh. Dima cu 2000 lei . Acum cota lor ar urca la 10.000 lei, respectiv 6000 lei lunar, aşa cum se prevede în prezentarea remisă redacţiei şi comunicată de Moroşanu, ieri,  membrilor Asociaţiei. Refuzul universităţilor a fost categoric.

Morosanu
Noul preşedinte Florin Moroşanu – (c) clujulcultural.ro

Conform raportului dat publicităţii de experţii UE  marţi seară, citat de clujulcultural.ro AICI, noua conducere trebuie să rescrie complet aplicaţia pentru a avea şanse la titlul final.

Conform datelor prezentate la AGA şi remise redacţiei, se mizează pe un buget de  752.000 de lei în 2016.

Clujul concurează cu Bucureştiul, Baia Mare şi Timişoara. Experţii europeni vor veni la Cluj  la început de septembrie, pentru o vizită de evaluare o zi.

În luna octombrie aceştia vor anunţa câştigătorul.

„De acum gata, trecem la treabă. Până în mai trebuie să scriem aplicaţia, asta e cel mai important. Ştim ce avem de făcut, pornim la mâine la lucru”, a spus Florin Moroşanu pentru clujulcultural.ro

„Ştim ce avem de făcut şi sper că vom aduce titlul Clujului” a spus şi noul director, Ştefan Teişanu pentru site.

La AGA a participat şi primarul Emil Boc, care a spus că e încrezător că oraşul va câştiga acest titlu.

 

CAPITALA

 

2 thoughts on “Moroşanu, preşedinte Cluj Capitală Culturală: adio, dar rămân cu tine. Tudor Giurgiu cooptat în executiv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *