Marele Jose Carreras, concert de succes la Cluj

Esenţial Spectacol

Marele tenor spaniol Jose Carerras a susţinut un concert de succes, duminică seara, la Sala Polivalentă, după ce a cântat cu câteva zile înainte la Bucureşti.

Organizatorii de la Project Events Bucureşti au promovat concertul ca primul şi ultimul concert al tenorului la Cluj, spectacol din cadrul unui ultim turneu mondial al lui Carerras, datorită vârstei înaintate a muzicianului. „A Life in Music” – Final World Tour („O viaţă dedicată muzicii” – ultimul turneu mondial) este numele şirului de spectacole susţinute de Carerras.

jose BUN
Tenorul spaniol Jose Carerras la Cluj in concert- (c) pagina de facebook al lui Lucian Nuţă

În ciuda preţurile ridicate la bilete, cele mai ieftine tichete s-au dat la 150 de lei dar se puteau achiziţiona şi cu 450 de lei, aproximat 6500-7000 de spectatori, conform aproximării firmei de security consultate de reporterul clujulcultural.ro, au asistat la concert.

Carerras a ales un repertoriu mai puţin cunoscut dar adaptat posibilităţilor sale vocale. Senzaţia multora din sală e că acesta a făcut play back.

Cu toate acestea clujenii l-au aplaudat frenetic iar orchestra Filarmonicii de Stat Transilvania a fost şi ea ovaţionată de fanii muzicii de operă. O apariţie de efect a fost Nataliya Kovalova, care a ridicat în două rânduri sala în picioare. Aşa cum au informat organizatorii, dirijorul orchestrei a fost David Gimenéz, nepotul tenorului.

jose
(c) pagina de facebook al lui Lucian Nuţă

Project Events SRL Bucureşti este firma de evenimente care trebuia să îi aducă la Cluj, în februarie 2016 pe celebrii rockeri nord-americani din trupa Manowar dar contracul semnat iniţial a fost reziliat pe motive de neînţelegeri financiare.

Următoarele showuri de amploare la Sala Polivalentă vor fi Fire of Anatolia, pe 10 decembrie si Fire an Ice pe 18 decembrie. Bilete online pe eventim.ro

 

 

 

 

 

 

 

5 thoughts on “Marele Jose Carreras, concert de succes la Cluj

  1. Geniul muzical al lui Carreras a fost umbrit de organizarea submediocra .Incepand cu alegerea locatiei,total improprie unui astfel de eveniment ,si continuand cu detaliile. Sala polivalenta inca are aspect de lucru facut in graba si neterminat.Punctele de vanzare a racoritoarelor au fost putine si prost organizate:care-i smecheria cu tokenii? Daca tot ii cumperi de la capul tejghelei,asteptand apoiu sa mai faci un pas sa dai tokenii in schimbul produselor laaceeasi tejghea? De ce nu platesti direct si simplu produsul ?Toaletele nu sunt inscriptionate pe sexe,ci doar dupa ce intri iti dai seama carui sex ii este adresat…Doar cei care au mai fost in sala au stiut ca desenele de pe peretii exteriori toaletelor inseamna si altceva decat desene.Scaunele din tribune sunt cele mai incomode scaune pe care am stat vreodata,chiar si cele rabatabile din autobuzele CTP sunt mai evoluate.Pe langa faptul ca se ridica si lovesc zgomotos spatarul cand vrei sa mergi pana afara….Totul a culminat cu parcarea de sub stadion.La ora terminarii concertului,automatele de plata a parcarii erau defecte,totul desfasurandu-se intr-o bezna de nedescris.
    Pacat de sperantele puse in acest concert. Pana si sonorizarea a fost proasta,microfonul ce capta vocea maestrului nu a fost ales cum ar fi trebuit.A fost o ieftinitura care a distorsionat adesea.Noroc cu genialiatea tenorului si vocea sa puternica.
    Una peste alta ,actul artistic a fost de inalta tinuta,dar repet,organizarea mi-a lasat un gust de ieftineala de prost gust.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *