6 august 2013

Zombies’ Night Out” la Festivalului de Film Horror & Fantastic “Lună plină”

By In A 7-a, Actualitate

Un nou program “Full Moon Classic”, axat pe proiecţii în versiuni restaurate digital ale unor titluri de referinţă din istoria cinema-ului fantastic aduce la cea de-a doua ediţie a Festivalului de Film Horror & Fantastic “Lună plină” trei pelicule clasice – “E.T.”, “Fantomas” şi “The Rocky Horror Picture Show”.

Potrivit organizatorilor,  a doua ediţie a festivalului, singurul dedicat exclusiv cinema-ului horror şi fantastic, se va desfăşura în perioada 14-18 august, la Biertan, în judeţul Sibiu.

Pentru cei mai rezistenţi dintre spectatori, organizatorii festivalului “Lună plină” inaugurează secţiunea “Grindhouse”, compusă dintr-un maraton de trei filme, intitulat “Zombies’ Night Out”. 

Cele trei pelicule care vor putea fi urmărite sunt “The Return of the Living Dead”, un clasic optzecist numai bun de (re)savurat, în care regretatul Dan O’Bannon, co-scenarist la “Dark Star” şi “Alien”, reuşeşte să satirizeze şi să ridice în slăvi genul dintr-o singură lovitură, “Shaun of the Dead”, prima parte a trilogiei “Cornetto”, şi “Cockneys vs Zombies”, peliculă câştigătoare a premiului publicului la Toronto şi San Sebastian 2012.

Tot în 2013, festivalul “Lună Plină” organizează, în parteneriat cu Institutul Cultural American, programul “American Masters”. În această ediţie inaugurală, regizorul omagiat este veteranul Brian De Palma, din filmografia căruia vor fi prezentate clasicele “The Fury” (1978) şi “Blow Out” (1981) – ambele în copii restaurate digital – şi, în avanpremieră, “Passion”, cel mai recent opus, care va fi distribuit în România de Independenţa Film.

Prima ediţie a Festivalului “Lună plină” a avut loc în perioada 16 – 19 august 2012 şi a strâns peste 3.000 de spectatori. Festivalul este complet independent şi autofinanţat. Pentru ca tot ceea ce şi-a propus să devină realitate şi pentru a reuşi o ediţie la standard european, festivalul a decis să iniţieze o campanie de tip crowdfunding 100% românească pentru strângerea unei sume de 20.000 de lei. Suma reprezintă doar o fracţiune din buget, dar este vitală pentru ca “Lună plină” să fie cu adevărat experienţa ultimă în materie de festival fantastic, potrivit organizatorilor.

Festivalul de Film Horror & Fantastic “Lună plină” este organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc cu sprijinul Institutului Cultural American, Independenţa Film, RoImage, Elit, Transilvania Fest.

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.