7 martie 2020

ZIZ Art, locul în care arta adună oameni din culturi diferite

By In Actualitate

ZIZ Art-ART and social area este un nou spațiu artistic, care și-a deschis porțile vineri, 6 martie, pe strada Paris nr. 5, la etajul 1 al sinagogii, și care își propune să atragă spre diferite forme ale artei publicul de toate vârstele, indiferent de cultura din care provine.

Proiectul a prins viață prin unirea a 4 entități, acestea fiind Asociația teatrală Shosin, Made in Pata Rât, Asociația Colectiv A și Fabrica de pensule.

Clujul Cultural a avut o ocazia să afle mai multe despre acest proiect și acest spațiu într-o discuție cu unul dintre principalii artizani, Miki Braniște.

 

“În acest spațiu suntem mai multe organizații cu profiluri diferite, dintre care trei cu profiluri asemănătoare unde facem teatru, ateliere și workshop-uri pentru tinerii actori și dramaturgi. De asemenea, mai avem și alți colegi care se ocupă de partea socială unde avem un atelier de tâmplărie și croitorie în care vin copii de la Pata Rât și învață o meserie. Acest lucru este benefic pentru noi, deoarece cu acești colegi putem să colaborăm inclusiv la crearea de decoruri și costume de teatru. Din start suntem un profil divers ca și activitate. Spațiul este unul perfect și pentru artă, nu numai pentru teatru și a fost descoperit de unul dintre colegii noștri Csongor Kollo care a vorbit cu colegii din Made in Pata Rât și mai apoi cu mine și astfel ne-am pus forțele laolaltă pentru a realiza acest proiect.

ZIZ este echivalentul păsării Phoenix din cultura ebraică și în sala de spectacole când am decorat pereții am găsit o pasăre, care este pasărea Phoenix și se zice că este o pasăre protectoare pentru că este cea mai mare și poate să ia sub aripile ei pe toată lumea“, a declarat Braniște pentru Clujul Cultural.

În cadrul lansării, cei prezenți au putut vedea sălile în care cele 4 entități își vor desfășura activitatea, dar și o expoziție de artă.

Următoarele evenimente ale acestui spațiu pot fi văzute aici.

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.