1 octombrie 2019

Zilele Filmului Maghiar. Peliculă interzisă, filme mute și film vechi de Tompa Gabor

By In A 7-a

Zeci de filme vor rula între 2 și 12 octombrie în cadrul celei de-a 19-a ediții a Zilelor Filmului Maghiar / Filmtettfeszt. În acest an, în cadrul evenimentului organizat de asociația clujeană Filmtett vor avea loc proiecții în 15 orașe din țară, cu trei mai multe decât în cadrul ediției trecute.

Programul complet AICI

 Deschiderea oficială a Filmtettfeszt va avea loc la Cluj, la cinema Victoria, cu Deva, regizat de clujeanca Szőcs Petra.

Pe parcursul festivalului va fi proiectat filmul Apărarea chineză, regizat în urmă cu 20 de ani de actualul director al Teatrului Maghiar din Cluj, dar va rula și o variantă necenzurată a producției Martorul, interzisă timp de 10 ani în Ungaria. 

 De asemenea, un eveniment special la Cluj va fi proiecția a a două filme mute clujene reconstituite, cu acompaniament live.

Filmtettfeszt 2019 se va desfășura în orașele Cluj-Napoca, Oradea, Sibiu, Timișoara, Arad, Satu Mare, Miercurea Ciuc, Covasna, Sfântu Gheorghe, Odorheiu Secuiesc, Târgu Secuiesc, Salonta, Carei, Gherla și Gheorgheni.

În cadrul festivalului vor fi proiectate 15 lungmetraje, 4 documentare și 7 scurtmetraje. Vor rula filme de artă produse în Ungaria, premiate la importante festivaluri internaţionale de profil, filme a căror majoritate nu intră în distribuţia cinematografică din România. Intrarea este liberă la toate proiecţiile şi evenimentele speciale din program.

Filmele sunt subtitratre în limba română sau în limba engleză.

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.