23 iulie 2014

Zeul Măcelului, ultima piesă din stagiune, o comedia spumoasă la Teatrul Naţional

By In Actualitate, Teatru

Comedia Zeul Măcelului de Yasmina Reza, în traducerea lui  Tudor Țepeneag este ultima piesă a stagiunii şi va fi jucată joi, de la ora 19.00, la Teatrul Naţional Cluj. Piesa este pusă în scenă de regizorul Cristian Hadji-Culea, director al Teatrului Naţional din Iaşi.

Din distribuţie fac parte actorii Véronique Houllié, Irina Wintze, Michel Houllié,  Marian Râlea, Anette Reille,  Diana Buluga, Alain Reille,  Miron Maxim.

Piesa a fost scrisă în  în 2006. Jurgen Gösch a pus-o în scenă la Schauspielhaus din Zürich, apoi piesa a fost regizată de însăşi autoarea la Teatrul Antoine, din Paris, avându-i în distribuţie pe: Isabelle Huppert, André Marcon, Valérie Bonneton şi Éric Elmosnino.

10382880_805336356177781_5063625364108926364_n

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Filmul lui Roman Polanski, Carnage, al cărui scenariu l-a făcut scriitoarea şi pentru care a primit premiul pentru cea mai bună adaptare la Festivalul de la Cannes din 2011, a făcut-o faimoasă. Filmul s-a bucurat de o distribuţie prestigioasă: Jodie Foster, Kate Winslet, John C. Reilly şi Christoph Waltz.

Pentru piesele sale, scriitoarea a fost recompensată cu prestigioasele premii Laurence Olivier Award (Marea Britanie) şi Tony Award (SUA).

În salonul familiei Houllié, înţesat de cărţi, având pe pereţi fotografii dintr-un ţinut african aflat în război, soseşte familia Reille, invitată la o discuţie în urma unui incident anodin: Ferdinand, odrasla familie Reille, îl lăsase fără dinţii din faţă pe Bruno, băiatul familiei Houllié. Debutul întrevederii are loc în parametri civilizaţi, sub semnul convenţiei sociale, ca apoi totul să degenereze într-o confruntare frenetică a celor două cupluri, de un comic muşcător, din care ies la suprafaţă toate frustările vieţii de cuplu.

Preţul biletelor:  40 lei, 30 lei, 25 lei, 15 lei, 10 lei (în funcţie de locul din sala de spectacol); 7,5 lei – reducere pentru elevi, studenţi şi pensionari.

Mai multe despre spectacol puteţi citi aici

 

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.