Zeci de plase de rafie conținând proiecte cinematografie au fost duse astăzi la Centrul Național de Cinematografie (CNC). Proiectele sunt prinse în dosare cu șină, așa cum solicită instituția finanțatoare.

Revoltat, Tudor Giurgiu, regizor și fondator al Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF, în engleză n.r.) a postat fotografii si un text pe contul de facebook. 

Azi, ora 9 dimineața. Stare de fapt a cinema-ului romanesc în pandemie. Mulțumim Ikea, Carrefour, Lidl, Kaufland, Megaimaj, Miele pentru deosebit de rezistentele sacoșe care conțin dosarele de concurs ale viitoarelor filme romanești. Ălea de o să le înjurați peste 5 ani că au luat Urși, Lei, Paralei, că Oscar sigur nu mai prindem. Cam așa se lucrează la noi în cinematografie, pe model dosar cu șină, 5 ex per scenariu + 2 dosare cu date tehnice (multe care nu contează, nu le citește nimeni).

Instituția CNC nu are bani nici să treacă strada (de salarii cam pînă prin toamnă așa), d-apoi să viseze la digitalizare și un soft de management documente… Dacă era mai cald precis se punea și de un grătar în față, scăunelul de camping e oricum pregătit. And btw, peste 2 săptămîni, eterna și fascinanta Romanie, superțara pungilor de rafie, e nominalizată la 2 premii Oscar. Propun oamenilor de bine să facem un comitet de acțiune pro-bono pentru eliminarea depunerilor de proiecte hard-copy. Going green, going at least somewhere… #totulvafibine”, a postat Giurgiu.

De-a lungul timpului, cineaștii români au tot solicitat reformarea CNC. Au avut loc multer proteste si scrisori deschis. Rezultatele se lasă așteptate…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.