29 iunie 2020

Zeci de iubitori ai artei la vernisajul expoziției  ”ll faut cultiver notre jardin” de la Centrul de Interes

By In Vizual

Zeci de clujeni au venit vineri, 26 iunie la Centrul de Interes, la vernisajul expoziției  ”ll faut cultiver notre jardin”, o expoziție menită să confirme natura Centrului de Interes de spațiu de producție și rezidențe artistice, de nucleu cultural deschis comunității și în strânsă relație cu teritoriul său.

Expoziția este deschisă până în 29 august, în fiecare zi de marți, miercuri, joi, vineri și sâmbătă, între orele 16:00-19:30.

Expoziția ”ll faut cultiver notre jardin”, curatoriată de artistul Ovidiu Leuce, reunește în spațiul expozițional de la etajul 4 al Centrului de Interes, lucrările a 24 de artiști din Cluj-Napoca, București, Oradea și Trodena (Italia), printre care, membrii Asociației Artiștilor din Centrul de Interes – Irina DumitrașcuFlorin ȘtefanMihai PlăticăOvidiu LeuceAlex MirutziuAndrei BudescuAndrei CiurdărescuZsolt BerszanAdrian GhimanValentin IonescuIstvan BetukerGabriel MarianIstvan Cîmpan; artiști în programul de rezidență al Centrului de Interes – Robert AndacsCristian AvramDelia Avram, Marius FodorTheodora IspasAndrei IspasVlad Paraschiv; și artiști invitați – Robert Bosisio, Ioan Aurel MureșanCristian OprișMihai Zgondoiu.

Expoziția e structurată în jurul enigmaticei fraze concluzive din “Candide sau Optimismul” de Voltaire (1759). După ce eroul romanului călătorește “în cea mai bună din toate lumile posibile”, dar întâmpină o serie nesfârșită de dezastre, războaie și alte nebunii umane, sfârșește prin a recomanda îngrijirea “grădinii noastre” ca antidot împotriva doctrinelor ideologice și ca rețetă pentru o viață împlinită: “este bine spus, a răspuns Candide, dar trebuie să ne cultivăm grădina”. Titlul expoziției e răspunsul oferit timpului actual de către comunitatea artistică care activează în Centrul de Interes.

Intrarea e liberăNorme de acces și măsuri de siguranță

Conform ordinului nr. 2.855/830/2020 emis de Ministerul Culturii, vizitarea Centrului de Interes este permisă doar în condiții speciale. Vizitatorii trebuie să poarte obligatoriu mască de protecție care să acopere atât nasul cât și gura, trebuie să respecte distanțarea de minim 2 metri între ei, trebuie să se dezinfecteze pe mâini cu soluție pe bază de alcool pusă la intrarea în spațiul expozițional. Vizitarea spațiului expozițional se va face conform marcajelor și instrucțiunilor pentru facilitarea distanței fizice.

Seria de expoziții face parte din programul ”Centrul de Interes. Nucleu al artei contemporane clujene” realizat cu sprijinul financiar a Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca.

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.