6 aprilie 2014

Zeci de evenimente în cadrul Primăverii cafenelelor

By In Actualitate, Cooltura

Institutul francez Cluj-Napoca organizează anul aceasta cea de-a şaptea ediţie a Primăverii Cafenelelor care va avea loc în perioada 3 -10 aprilie 2014. Inspirată de un model francez, Primăvara Cafenelelor grupează un evantai foarte larg de evenimente şi de parteneri.

Timp de 8 zile, doisprezece cafenele şi baruri din centrul oraşului vor găzdui un adevărat maraton cultural: Atelier cafe, Cafe Papillon, Casa TIFF, Doamna T, Enigma, Flowers Teabar, Jaxx Garajul cu Rock, La Cizmarie, Q caffe, Samsara Teahouse, SHTO bar, Zorki Photo cafe.

cafenele culturale

Schimburi culturale la…cafea

Această manifestare permite punerea în valoare a bogăţiei culturale pe care o poartă aceste locuri de întâlnire şi schimb de opinii unde, în jurul unei cafele sau a unui pahar de vin, se dezvoltă o buna parte din ideile zilei de mâine, în strânsă legătură cu viaţa universitară clujeană. De asemenea, îşi propune să atragă atenţia asupra unor artiştilor locali, cărora le oferă o vitrină pentru a-şi prezenta talentul şi un mediu pentru a-şi întâlni publicul. Nu în ultimul rând, este o manifestare care îşi doreşte să promoveze francofonia.
Concertele, expoziţiile, atelierele, dezbaterile şi serile tematice sunt animate de artişti, asociaţii şi personalităţi locale dar şi de invitaţi din Franţa. Ele au fost alese şi programate în funcţie de specificul fiecărei cafenele participante. Foarte variat, acest program tinde să fie un vector de conexiune socială, de descoperire culturală şi schimburi intergeneraţionale.

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.