6 noiembrie 2013

Iyeoka la Cluj : Sunt impresionată de vocea Mariei Tănase!

By In Esenţial

Iyeoka la Cluj : Sunt impresionată de vocea Mariei Tănase!

Artista americană de origine nigeriană, Iyeoka a ajuns astăzi după masă la Cluj şi a susţinut o conferinţă de presă înainte de concertele de mâine seară, de la Teatrul Naţional şi de la Diesel Club. Artista de RB a venit la Cluj invitată de Diesel Events. Aceasta  se află în turneu european, care se încheie mâine la Cluj! Chiar dacă nu e foarte cunoscută la Cluj, solista a promis două showuri pe cinste. Artista a fost în mare formă la conferinţa de presă, este extrem de modestă şi deschisă cu presa.

„Concertele de la Bucureşti au fost fantastice, am stat trei zile acolo, am avut şansa de a întâlni oameni deosebiţi. Ne-am rugat să ajungem cu bine la Cluj, după cum aţi văzut am întârziat mai bine de o oră, pe drum a fost un accident. Suntem pentru prima dată în România, cel mai aproape de ţara voastră a fost când am cântat în Bulgaria. România este marele nostru final, încheiem turneul cu ţara voastră. Am mai fost în Grecia, Elveţia, Norvegia, Germania, Turcia. Turneul nostru în Europa a fost extraordinar. Ne-a mirat faptul că în Europa am întâlnit mulţi oameni care ne cunoşteau piesele şi cântau cu noi, a fost o experienţă unică, suntem muzicieni de foarte mult timp, în SUA suntem cunoscuţi. Suntem fericiţi să ne încheiem turneul pe 2013 aici. E ceva despre România care îmi pare foarte familiar”, a spus cântăreaţa.

Impresionată de vocea Mariei Tănase!

Artista şi colegii de trupă au sosit la Cluj cu maşina iar pe drum au ascultat un CD cu Maria Tănase. Solista s-a arătat impresionată de vocea Mariei Tănase!

„Muzica românească îmi place foarte mult, am primit patru CD-uri superbe de la jurnaliştii din Bucureşti cu muzică tradiţională românească. În maşină spre Cluj am ascultat Maria Tănase. Suntem recunoscători pentru asta. Este foarte important şi fantastic să ne sincronizăm eforturile de a împărtăşi muzica”, a povestit încântată Iyeoka.

Farmacista cu voce fermecătoare!

Solista a suprins presa printr-o dezvăluire. Înainte de a începe cariera muzicală aceasta a fost…farmacistă!

“Când am început să cânt eram farmacistă. În 2007, când mă întorceam de la Miami am realizat că trebuie să mă dedic muzicii, că nu pot să le fac pe amândouă. În 2009 eram în Republica Dominicană când am luat decizia să mă dedic muzicii. Apoi, în 2010 eram pe plajă şi am înţeles că atunci când mă voi întoarce în SUA voi părăsi farmacia. Atunci a fost ultima mea zi de muncă ca şi farmacistă, am decis să mă concetrez asupra muzicii”, a dezvlăuit artista.

TRupa

Iyeoka şi-a început cariera muzicală creând grupul The Rock by Funk Tribe,  care cântă o combinaţie de jazz, blues, funk şi muzică gospel. În 2004, a lansat un album de poezii-cântece, numit “Black and Blues”. Ultimul album este intitulat “Say Yes”, a fost lansat în noiembrie 2010 şi include hituri precum “The Yellow Brick Road Song”  (cunoscut ulterior şi de pe genericul serialului “How to make it in America”), “Simply Falling”şi “Say Yes”.

Vă oferim o filmare de la conferinţa de presă de ieri: