23 iunie 2014

Workshop de dans contemporan cu Attila Bordás

By In Actualitate, Dans

Un workshop de dans contemporan cu Attila Bordás va avea loc în perioada  1-5 iulie, la REACTOR.

În mijlocul verii, pentru cei care se trezesc având mai mult timp liber ca de obicei, și mai multă poftă de a face ceva sunt invitaţi la cursurile coregrafului Attila Bordás. Acesta vine la Reactor de creație și experiment cu un curs de dans contemporan!

Cursul oferă posibilitatea de a experimenta dansul contemporan și se adresează în egală măsură tuturor doritorilor de dans, având în vedere cele două grupe special create în acest sens: una pentru începători și alta pentru avansați. Grupa de începători este deschisă atât persoanelor care nu au avut avut încă niciun contact cu dansul contemporan, cât și celor care percep/practică dansul ca pe un hobby, ca și contrapunct de bună dispoziție trupească și sufletească a zilelor cotidiene. Grupa pentru cei avansați se adresează persoanelor care au experiența dansului (nu neapărat dans contemporan) la un nivel mai ridicat, sau celor care vor să practice dansul la nivelul pofesionist în viitor, în calitate de interpret. Sunt bine-venite persoanele cu diferite abilități de mișcare, ca de exemplu studenți la actorie, actori, dansatori, profesori de dans etc., cu tendințe de expresivitate corporală mai evoluată.

reactor-266x270

 

 

Se va lucra atât în grup, cât și individual, fiecare participant având ocazia să experimenteze mișcarea și expresivitatea propriului corp .

Vom folosi ca punct de pornire diferite tehnici de dans contemporan, ca suport pentru diferite improvizații de grup, prin intermediul cărora vom analiza expresivitatea mișcării în dans, sau așa-numitele fraze de mișcare. Pe scurt, vom cerceta și vom experimenta ce este DANSUL atât pentru cei care îl practică, cât și pentru cei care privesc: ce modalități de expresivitate avem, cum percepem și cum transmitem prin DANS ? Pornind de la diferite metode practice, participanții vor ajunge la o cunoaștere mai lucidă și profundă a ceea ce înseamnă DANS, folosind propriul corp ca unealtă și dispozitiv universal de percepere și transmitere, scriu organizatorii.

 

Attila Bordás este regizor, coregraf, dansator, actor, poet, Dj. Crede în interdisciplinaritatea artelor performative și creează spectacole de teatru-dans, teatru fizic și teatru liric. Predă de mai mulți ani la ateliere de dans și teatru în România și în Ungaria. A început cu studii de balet clasic, dans popular (maghiar), dans modern și dans contact in cadrul secției de coregrafie a liceului de artă din Sf. Gheorghe. A fost membrul trupei de teatru underground Osonó timp de 6 ani, ca actor, trainer si asistent regizor. 2006-2009 – studiază în București la U.N.A.T.C la secția de coregrafie, dupa care a termină regia de teatru la U.A.T. Târgu Mureș, sub îndrumarea legendarului regizor-pedagog, László Babarczy. În 2004 participă la un atelier susținut de Adrienn Hód (Ungaria), studiind tehnici de dans din domeniul expresionismului german si se îndrăgostește definitiv de dansul contemporan. După asta începe să-și dezvolte un stil propriu, căutând elementaritatea, expresivitatea si emoția în dans. Activitatea sa este atât una pedagogică – predând la diverse ateliere în țară și în Ungaria, dar și una creativă, realizând spectacole de teatru și coregrafii. Uneori participă ca interpret în propriile lui spectacole. În calitate de coregraf, pe langa teatru și dans, realizează spectacole în aer liber, operă și musical. Lucrează alături de regizori ca Silviu Purcărete, Péter Novák, Cristi Juncu, Miklós Bács, Dragoș Galgoțiu, Ștefan Iordanescu, Cristian-Theordor Popescu, Annamária Gombár si mulți alții. Ca interpret a lucrat cu coreografi ca Ferenc Novák, Gigi Caciuleanu, Tony Gatlif (film), Adrien Hód, Vava Ștefănescu, David Zinder, Josip Bartulovic, Kulik Johanna, Arcadie Rusu, Orza Calin, László Ivácson, Árpád Könczei, Sergiu Anghel, și cu alți experți din domeniu.
Caută calitatea, adevărul artistic și originalitatea, prin tot ce face.

Program: 1- 5 iulie

începători 16:00-19:00
avansați 11:00- 14:00
Preț: 200 Ron / 160 Ron (pentru studenți)

Adresa: Reactor de creație și experiment, str. Petofi Sandor, nr. 4Înscrieri la adresa attila.bordas.theatre@gmail.com, până la 30 iunie.

 

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Conținutul este protejat!