10 decembrie 2020

Weekend cu Don Quijote și Juliette Binoche pe TIFF Unlimited

By In A 7-a

Te așteaptă un weekend cu două filme pline de fantezie, în feluri diferite: o aventură suprarealistă marca Terry Gilliam și un romance fermecător de Abbas Kiarostami. 

Totul pe platforma TIFF Unlimited.

Filmele sunt disponibile gratuit doar de la ora 20:00, pe teritoriul României. Abonații le pot accesa oricând. Eveniment susținut de IQOS România.

Sâmbătă, 12 decembrie
Omul care l-a ucis pe Don Quijote
The Man Who Killed Don Quixote // Regia: Terry Gilliam, 2018
Cu: Adam Driver, Jonathan Pryce, Stellan Skarsgård, Olga Kurylenko
Un om de publicitate pragmatic intră în lumea fantezistă a unui pantofar spaniol ce se crede Don Quijote. 
Filmul de închidere Cannes 2018
 
Duminică, 13 decembrie
Copie conformă
Certified Copy// Regia: Abbas Kiarostami, 2010
Cu: Juliette Binoche, William Shimell, Jean-Claude Carrière 
Un scriitor și proprietara unei galerii petrec o zi într-un orășel din Toscana, discutând despre adevăruri, artă, dragoste. Dar e oare o întâlnire întâmplătoare?
Premiul de interpretare la Cannes pentru Juliette Binoche
 

La Famille Bélier 

Regia: Éric Lartigau // 2014 / 104’

O comedie caldă și emoționantă cu un succes extraordinar în Franța, unde a strâns peste 7 milioane de spectatori și a avut 6 nominalizări la Premiile César. Actrița Louane Emera (participantă la The Voice, Franța) a câștigat trofeul César pentru Tânără speranță cu rolul unei adolescente de 16 ani cu o voce superbă, singura însă din familia ei care aude. Pentru părinții și fratele ei ea este, adeseori, legătura cu restul lumii. Cum ar putea urma un vis pe care familia ei nu-l înțelege? 
VEZI FILMUL

Climax  

Regia: Gaspar Noé/ 2018, 97’

Adrenalină pe final de an cu un film marca Gaspar Noé (Ireversibil, Love), prezentat la Cannes. Petrecerea unei trupe de dansatori, într-un loc izolat, se transformă într-un coșmar pe măsură ce descoperă că au băut cupe de sangria amestecate cu un puternic drog psihedelic.
It’s a dance party set in an upper-circle tier of hell. – Rolling Stone
VEZI FILMUL

The Wave

Valul ucigaș// Regia: Roar Uthaug/ 2015, 105′ 
Unul dintre cele mai populare filmele norvegiene din ultimii 5 ani e un thriller propus la Oscar și bazat pe ipoteze ale unor oameni de știință privind producerea unor avalanșe uriașe și a unui tsunami în zona nordică. Un geolog cu experiență, proaspăt mutat într-un orășel, are la dispoziție doar câteva ore ca să salveze cât mai mulți oameni și propria familie. 
A thrilling ride. – Variety
VEZI FILMUL

 FILMUL LUNII 
 
Masterclass Nicolas Cage
Starul american a vorbit la TIFF, în iunie 2019, despre familia sa faimoasă, despre motivul pentru care nu și-a folosit numele personal, Nicolas Kim Coppola, despre rolurile dificile și eșecurile de început sau colaborările cu mari regizori, de-a lungul unei cariere de aproape 40 de ani.Masterclass Michel Gondry
Invitat special la TIFF 2019, unul dintre cei mai inventivi și versatili cineaști contemporani vorbește despre fantezie, inspirație, despre cel mai cunoscut și iubit film al său, Eternal Sunshine of the Spotless Mind, videoclipurile pentru Björk, Beck, The Chemical Brothers sau Daft Punk, dar și experiența hollywoodiană. 

Seria de interviuri InspiraTIFF are episoade noi, filmate la Cluj-Napoca în timpul TIFF 2020 și moderate de jurnalistul Mihnea Măruță. 

Vlad Ivanov |  Horia Tecău | Pavel Bartoș | Magda Catone
De vineri: Marina Voica | Maria Ploaie***Disponibile gratuit, de oriunde din lume. 

Pregătește-te de un weekend cu Pedro Almodóvar. Oferit în parteneriat cu Amabasada Spaniei la București, Focus Almodóvar înseamnă patru seri cu tot atâtea filme semnate de celebrul regizor spaniol. Fiecare film va fi valabil gratuit timp de 24 de ore, începând de la ora 20:00.
 
17 decembrie – Julieta
18 decembrie – Los amantes pasajeros
19 decembrie – La piel que habito
20 decembrie – Todo sobre mi madre 
 
 DOZA DE APERITIFF 
În revista online a TIFF-ului găsești săptămânal interviuri, cronici și articole de opinie despre lumea filmului. Răsfoiește aperitiff.tiff.ro.

 

Cele patru sute de lovituri
Les Quatre cents coups (1959) este filmul de debut al celui care avea să devină un guru al cinematografului european de autor, regizorul francez François Truffaut. Și unul dintre cele mai empatice și mai sensibile filme despre adolescență făcute vreodată. 

Pielea catifelată

La peau douce este considerat astăzi unul dintre cele mai frumoase filme semnate de François Truffaut. Și pe bună dreptate. 
 
Femeia de alături
Dacă m-ar întreba cineva care e filmul de dragoste la care țin cel mai mult, aș zice fără să stau nici o clipă pe gînduri: La femme d’à côté a lui Truffaut. Vorbește despre o pasiune devastatoare și nebunească, despre imposibilitatea de a te opune unei relații care are legătură cu trecutul, despre dominație și slăbiciune, într-un fel care-ți rupe inima.  

Mai multe despre: Retrospectiva François Truffaut pe TIFF Unlimited

TIFF Unlimited este platforma de streaming a Festivalului Internațional de Film Transilvania, disponibilă online și în aplicațiile iOS și Android (mobile și TV), cu un catalog de filme independente, premiate, actualizat constant. Platforma poate fi accesată pe bază de abonament lunar sau anual. 
Detalii pe unlimited.tiff.ro

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Conținutul este protejat!