21 august 2016

Vreme bună, muzică de calitate, atmosferă relaxantă. 2000 de participanți în a doua zi la Smida Jazz Festival

By In Cooltura, Esenţial

Prima ediție a Smida Jazz Festival a continuat sîmbătă cu a doua zi, ultima a festivalului, și o nouă noapte de jazz de calitate.

Clujulcultural.ro a fost partener media. Cum a fost în prima zi citiți pe larg AICI

Dacă participanții au fost ținuți treji, cu o noapte înainte, de showul turcilor de la Ilhan Ersahin’s Istanbul Sessions, până la ora 02.15, a doua seara a fost mai chill, deși concertele s-au încheiat tot târziu în noapte, după 01.30.

Dar până la concerte am avut parte de o zi splendidă, cu soare puternic de dimineață, așa că s-a ieșit la yoga de la 08.00, la drumeții, sau pur și simplu participanții au stat tolăniți pe beanbag-uri admirând peisajul de o frumusețe răpitoare a Apusenilor, iarbă verde, căpițe de fân și brazii falnici care înconjurau zona festivalieră.

tolanite

Au venit amatori de munte și de jazz dublu față de vineri,  ieri,  la Smida iar seara toate scaunele din fața scenei au fost ocupate. Scaune impropriu spus, așa cum e modelul patentat la Gărâna Jazz festival, cel mai mare fest de profil din România, mai ales în zona montană, ele sunt de fapt din bârne lungi.

14051797_1770413669871981_8489450425814682233_n

Primii care au urcat pe scenă au fost timișorenii de la Exit Oz, cu un recital  apreciat, îndelung aplaudat și bisat de public.  Au urmat alți timișoreni, cei de la Sebastian Spanache Trio, cu  un recital axat pe piese noi. Ambele trupe timișorene sunt printre cele mai bune din România.

“Ne bucurăm să fim aici,e   absolut superbă, spectaculoasă zona, vă felicităm că ați avut curajul să faceți aici un festival”, a spus Sebi Spanache în aplauzele publicului.

La ora 22.00 e noapte deja la Smida și peste Apuseni. Atmosfera e degajată, participanții sunt fie la foudcourt, unde un gulyas de vită sau un lecso se pot cumpăra la 21 de lei, sau la cele două baruri de sub corturile africane unde berea, vinul prosseco sau tării se pot cumpăra la 9 lei paharul.

Pe scenă însă concertele se succed cu succes. Față de prima seară acum trupele practică un jazz mai subtil, mai puțin energic dar nu mai puțin calitativ. E o seară mai lejeră sau chill, cum vreți să-i spuneți. Și o seară cu o temperatură mai ridicată ca precedenta.

O prezență foarte interesantă au avut-o francezii de la Uptake Quartet, o trupă tânără ca vârstă.

“Mulțumim că ne-ați invitat, e magic aici, suntem onorați să concertăm aici”, au transmis acestea de pe scenă.

Headlinerii au fost nemții de la Studnitzky Quartett, o trupă renumită în Europa. Concertul acestora s-a încheiat târziu în noapte.

Cei care au mai rezistat după concerte s-au strâns în jurului unui foc de tabără, gândit așa din start de organizatori, așa cum e obiceiul la munte.

Duminică dimineața barurile erau deschise, inclusiv zona de foodcourt pentru cei care mai doreau să rămână până după masa în zonă.

Smida Jazz Festival este o inițiativă curajoasă, și a avut succes cert, ingredientul principal fiind o vreme bună, caniculară pe anumite perioade dar și cu ploi în averse, exact așa cum e la munte.

smidaa

A fost ediția pilot, Smida Jazz Festival promite mult, așteptăm și edițiile următoare.

1 Comment
  1. Victor 21 august 2016

    Foarte fain.

    Reply

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Conținutul este protejat!