Vrei sa te faci violonist? Școala de Arte îți oferă un curs gratuit

Actualitate

După primele şase cursuri gratuite – iniţiere în pian, acordeon, orgă electronică, design vestimentar, decoraţiuni interioare, chitară electrică şi bass, chitară clasică şi folk, actorie şi retorică – Şcoala Populară de Arte „Tudor Jarda” Cluj, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean, organizează al şaptelea curs gratuit al său, cel de cunoaştere şi iniţiere în studiul viorii.

Susţinut de expert Diana Creţu, cursul va avea loc în perioada 18 – 21 iunie 2018, la sediul de pe str. Fabricii de Zahăr nr. 51.

 Orarul cursurilor gratuite susţinute de expert Diana Creţu este următorul: luni, 18 iunie –12.00 – 14.00, marţi, 19 iunie – 12.00 – 15.00, miercuri, 20 iunie – 12.00 – 15.00 și joi, 21 iunie – 17.00 – 19.00. Înscrierile la acest curs pot fi făcute pe adresa de e-mail a Şcolii de Arte Cluj, scoaladeartecluj@yahoo.com, scopul acestuia fiind acela de a-i determina pe cursanţi să-şi aleagă tipul muzicii care li se potriveşte cel mai bine, concomitent cu o prezentare a instrumentului şi a sonorităţii acestuia.  

Diana Creţu a absolvit Conservatorul de Stat din Chişinău, în 1993, secţia vioară. Fiind studentă, aceasta a activat şi ca profesoară de vioară la Liceul de Muzică „Ştefan Neaga” din Chişinău, iar după absolvire a făcut parte din colectivul Filarmonicii de Stat din Botoşani. În continuare, doamna Creţu a cântat  în orchestre simfonice din Brazilia şi Uruguay, până în anul 2017, când s-a repatriat împreună cu familia, stabilindu-se la Cluj-Napoca. Menţionăm faptul că, pe lângă activitatea în cadrul Orchestrei Naţionale din Uruguay, expert Diana Creţu a funcţionat ca profesoară și la două şcoli municipale de muzică din Montevideo şi Maldonado, iar din acest an a preluat clasa de vioară din cadrul Şcolii de Arte Cluj.

Prin organizarea acestor cursuri, Şcoala Populară de Arte „Tudor Jarda” dorește ca, la final, participanţii să realizeze dacă dragostea şi înclinaţia lor către artă sunt îndeajuns de puternice pentru a putea fi fructificate în mod organizat, începând cu toamna anului 2018,  în cadrul cursurilor omologate ale instituţiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *