26 iulie 2018

Vrei să înveți meșteșuguri tradiționale? Participă la tabăra de la Castelul Banffy

By In Actualitate

În data de 29 iulie 2018 va începe tabăra interdisciplinară a Fundației Transilvania Trust pentru valorificarea meșteșugurilor tradiționale în cadrul programului de specializare în reabilitarea patrimoniului construit, destinat studenților arhitecți, ingineri constructori, peisagiști, arheologi, istorici de artă, muncitorilor din industria construcțiilor, precum și altora interesați.

Până acum programul a avut aprox. 2500 de participanți din 26 de ţări (printre care România, Ungaria, Albania, Australia, Belgia, Brazilia, Franţa, Polonia, Slovenia, Suedia, Letonia, Rusia, Marea Britanie, SUA, etc.).

Scopul proiectului organizat în incinta Castelului Bánffy din Bonţida este păstrarea și folosirea aplicată a patrimoniului imaterial, a meseriilor tradiționale de construcții, implicit promovarea excelenței în reabilitare, a folosirii materialelor și tehnicilor adecvate locale prin intervenția directă asupra unui monument istoric de importanță națională.

Durata taberei este de două săptămâni, timp în care cei 36 de participanți – venind din Ungaria, Austria, România, Regatul Unit și Cehia – vor cunoaște principiile și metodologiile reabilitării patrimoniului construit prin prelegeri ținute de profesori universitari și specialiști din țară și din Marea Britanie. Iar în cadrul atelierelor practice de zidărie şi tâmplărie vor lucra cu meșteri restauratori din țară: reconstruiesc bolți, consolidează structuri istorice, învață tehnici de pictură murală, respectiv restaurează mobilier vechi. Programul conține şi o excursie de studiu la Salina Turda şi la Biserica Reformată din Sic – recent restaurată.

Tabăra se va desfășura în perioada: 29 iulie – 12 august 2018.

Puteți afla mai multe detalii despre implementarea programului şi despre evenimentele care vor avea loc vara aceasta la Bonțida AICI

Proiectul cultural este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național din România și Nemzeti Kulturális Alap (Fondul Cultural Național) din Ungaria.

 

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.