12 decembrie 2019

Volumul “Socialiștii – O moștenire (1835-1921)”, lansare la Book Corner

By In Carte

Lansarea cărții “Socialiștii – O moștenire (1835-1921)”. Evenimentul va avea loc joi 12 noiembrie, ora 18:00 la Book Corner Librarium (B-dul Eroilor, nr 15, Cluj-Napoca) în prezența autorului și a invitaților Sorin Gog și Adrian Tătăran, moderatoare Bianca Roș.

Despre ce am scris? Am analizat socialismul și din perspectiva mai multor strategii de modernizare, revoluționară, reformistă și utopică. Strategia de ruptură este specifică socialismului și comunismului, cea simbiotică, apropiată social-democrației, și cea interstițială, pliabilă anarhismului și socialismului utopic. Strategiile diverse sunt unite de idealul unei societăți egalitare, menite să înlocuiască așa-zisul echilibru instituțional liberal contemporan de checks and balances, care funcționează disproporționat prin piețe în favoarea capitalului, cu susținerea statului. Acele strategii sunt actuale și în secolul al XXI-lea, fie printr-un proiect postcapitalist, în sensul imaginării unei economii planificate participativ, în afara pieței, de jos în sus, fie printr-o economie mixtă, ce presupune o reglementare publică mai strictă a corporațiilor și a puterii lor private, dar și potențarea creării de firme cooperativiste, de bănci finanțate de stat, de bugete participative și de bunuri digitale comune. Latura dezvoltaționistă a socialismului este relevantă mai mult prin dirijarea investițiilor într-o proporție mai mare de către un stat, controlat public, decât prin lăsarea investițiilor majoritar în mâinile „invizibile” ale pieței, lucru cu atât mai necesar în contextul schimbărilor climatice.

2 Comments
 1. Radu 12 decembrie 2019

  Socialismul – sursa a doua ideologii criminale: nazismul si comunismul. Pentru cei mai putin documentati, nazismul s-a nascut din Partidul Nationalist Socialist condus de criminalul Hitler. E de neinteles cum doar nazismul este condamnat si interzis iar comunismul si sursa celor doua, socialismul, este inca permis! Se pare ca milioanele de oameni omorati de cele doua ideologii criminale nu conteaza! E rusinos sa promovati astfel de carti de glorificare a sursei raului!

  Reply
  • Redactia 12 decembrie 2019

   este o teza de doctorat, nu vedem o problema sa scriem de o lansare de carte, asta e rolul nostru, sa informam

   Reply

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.