Editura Eikon vă invită luni, 8 iunie 2015, începând cu ora 18.00, la Academia de Muzică „Gheorghe Dima”, Sala Studio (Str. Ion I.C. Brătianu nr. 25) la un eveniment de excepție – lansarea de carte Criza operei? Studiu de hermeneutică muzicală, de Ion Piso.

La eveniment vor participa, în calitate de invitați, alături de autor:
Acad. Prof. univ. dr. Ioan-Aurel Pop, rectorul UBB Cluj-Napoca
Florin Estefan, Directorul Operei Naționale Române Cluj-Napoca
Prof. univ. dr. Doru Dejica
Prof. univ. dr. Nicolae Miu
Aura Poenar, secretar literar al Operei Române Cluj-Napoca
Demostene Șofron, jurnalist ziarul Făclia de Cluj
Moderator: Valentin Ajder

Publicată pentru prima dată în limba engleză, la Cambridge Scholars Publishing, în 2013, și aflată deja în peste 60 de biblioteci publice și universitare prestigioase ale lumii, Criza operei? Studiu de hermeneutică muzicală este „un studiu de analiză și interpretare, de filosofie și estetică muzicală aplicabil întregului spectru al culturii contemporane…”.

„A devenit spectacolul de operă un gen desuet? Este opera în criză? Exact asta mă întreb și analizez și eu în cartea Criza operei. A fi în pas cu timpul nu trebuie să însemne și a fi în contratimp cu capodoperele artei lirice, cu gândurile și simțămintele compozitorului. O criză a operei? Știu eu? Orice fenomen în desfășurare – și viața muzicală poate fi considerat unul – se află în continuă criză, între cădere și redresare, la fel ca și mersul, care nu este decât o permanentă pierdere a echilibrului recuperat prin… pasul următor. ” (Ion Piso)

Criza Operei_Ion Piso Coperta

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.