22 mai 2014

Voichiţa Grămadă, vernisaj la Cărtureşti

By In Actualitate, Vizual

Librăria Cărtureşti  organizează in  23 mai 2014, la ora 18:00, vernisajul unei expoziții eveniment – e vorba de picturile Voichiței Grămadă, care vor fi găzduite în simeza ceainăriei până în 18 iunie. Alături de artistă va fi la deschiderea expoziției curatorul Bogdan Iacob.

Arta Voichiţei Grămadă este în acelaşi timp confesivă şi acidă, expresie a unei predispoziţii lirice şi a unei acute lucidităţi existenţiale. Lucrările sale din expoziţia găzduită de Librăria Cărtureşti din Cluj utilizează imaginea pictată, dar şi obiectul, ca metafore vizuale care, pe de o parte, sunt de o limpezime vecină cu naivitatea şi, pe de altă parte, devoalează o sensibilitate acută, totuşi vecină cu cinismul”, spune Bogdan Iacob.

vernisaj-carturesti

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voichiţa Grămadă s-a născut în Cluj la 1 septembrie 1959. În 1984 a absolvit Institutul de Arte Plastice „Ion Andreescu”,  secţia pictură. Din 1990 este membră a UAP din România. Toate expozițiile sale pesonale au avut loc în orașul natal (1982, 1985, 2007 și 2013). Ca parte a unor expoziții colective și de grup, lucrările Voichiței Grămadă au ajuns însă în multe orașe din țară și din afara ei (Ungaria, Japonia, Canada, SUA, Suedia) – o muncă ce acoperă în timp o perioadă de peste 30 de ani.

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.