21 septembrie 2018

VIDEO Muzician norvegian, recital mobil la pian prin Cluj

By In Actualitate

Cluj Symphony Experience, un festival dedicat armoniei și muzicii, care are loc anul acesta în perioada 20-23 septembrie,  a surprins ieri prin recitalul mobil la pian al artistului norvegian Aksel Kolstad. 

Cu pianul prin Cluj. Foto pagina de facebook visit cluj

Aflat “la înălțime”, la propriu, pe o platformă mobilă, performerul, însoțit de câțiva spectatori selectați printr-un concurs pe  pagina de facebook a festivalului, a descoperit orașul și oamenii într-un show unic.

Supranumit de conaționalii săi “Tarantino al pianului clasic”, compozitorul, dirijorul, pianistul și comediantul Aksel Kolstad a susținut tot joi un masterclass cu studenții de la Academia de Muzică “Gheorghe Dima”  despre “Cum să cânți simfonic în secolul 21”. Din 2009 muzicianul a înființat în Oslo propriul atelier de muzică, numit „Cafe de concert”, unde tot mai multa lume interesată vine să descopere noutățile propuse de complexul artist. Punctul de pornire al acestui concept de succes a fost și tema workshop-ului de la Cluj, și anume modalitățile creative prin care îi putem „citi” azi pe compozitorii clasici.

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.