7 iulie 2019

VIDEO. Explozie de energie și muzică psihedelică cu Tiny Fingers la Jazz in the Park

By In Cooltura

Parcul Central a fost amenajat la Jazz in the Park cu zonă de food court, cu tonete de cafea, bere și cocktailuri, cu „Târguţ Vintage”, cu stand de viniluri foarte bune. Patru scene, printre care și una cu un Dj care mixează pe viniluri, că e la modă. Ca și în ceilalți șase ani de festival, da, au trecut deja șase ani, acum e ediția a 7-a, lumea a stat pe iarbă, la picnic, cu produse aduse de acasă sau cumpărate de la foodcourt. Uneori coada a fost cam mare acolo. Cei care nu sunt familiarizați cu festivalul dar iubesc Parcul s-au oprit, au consultat caietul festului, au ascultat poate muzici. Dar sigur au auzit acum de Jazz in the Park.

Foto Tiberiu Fărcaș/Clujulcultural.ro

Dacă joi au fost concerte foarte bune de jazz, sâmbătă am asistat la o explozie de energie, o combinație de post-rock, muzică electronică live, muzică psihedelică și groove cu trupa israeliană Tiny Fingers. În plus impresionante au fost proiecțiile video, soundul sau efectele de synth-uri analog care i-au purtat pe ascultători printr-un univers dens. Nu a fost chiar jazz dar experiența a meritat. Și publicul a apreciat în număr mare.

Plin parcul la Jazz in the Park #7. Foto Tiberiu Fărcaș/Clujulcultural.ro

Ieri seară organizatorii de la Asociația Fapte i-au programat pe israelieni cap de afiș sâmbătă seara, o seară importantă, ca afluență de public, de la 22.00. La conferința de presă de dinainte festival, hispsterul Alin Vaida, directorul festivalului, spunea că e mort după trupa asta și că va fi o surpriză. Și într-adevăr, pentru cine gustă acest tip de muzică a fost un regal.

Noi, cei din generația X, am stat pe izolir și am ascultat încercând să înțelegem fascinația pentru această combinație de muzici. Trupa ar putea concerta liniștit și la Electric Castle, se potrivește stilistic.

Tiny Fingers live la Jazz in the Park / Foto iberiu Fărcaș/Clujulcultural.ro

Showul acestora a început la 22.15 și s-a încheiat la o oră distanță.

Programul de astăzi cu cap de afiș Judith Hill poate fi consultat AICI

Vă oferim o filmare cu cei de la Tiny Fingers:

1 Comment
  1. […] Atmosferă boemă și muzică bună cu Shai Maestro și Marcus Miller la Jazz in the Park #7. VIDEO. Explozie de energie și muzică psihedelică cu Tiny Fingers la Jazz in the Park FOTO/VIDEO. Delvon Lamarr Organ Trio, surpriza Jazz in the Park#7. Lecție de rhythm&blues […]

    Reply

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.