Câteva zeci de persoane au venit astăzi la ora 14.00 la priveghiul marelui artist popular Dumitru Fărcaș, la Casa de Cultură a Studenților. În cursul serii se așteaptă un număr mai mare de persoane.

Sicriul cu trupul neînsuflețit al artistului a fost pus pe scena sălii. Lângă acesta a stat soția lui Elena și fiica Andreea dar și soldați care fac de veghe. Pe sicriu a fost pus și taragotul, instrumentul la care a cântat o viață maestrul.

Pe fundal au rulat fotografii de arhivă și filmulețe din cariera taragotistului.

Și primarul Emil Boc a venit la priveghi.

De la ora 18.00 are loc o slujbă iar mâine de la ora 11.00 are loc ceremonia religioasă apoi o coloană cu sicriul va merge la Groși, Maramureș, unde va avea loc înmormântarea, în localitatea natală.

”Prea repede a plecat între îngeri, dar sunt convins că și de acolo ne va veghea. El doar s-a despărțit temporar de noi, dar spiritual nu ne-a părăsit și nu ne va părăsi niciodată, pentru că Dumitru Fărcaș face parte din ADN -u poporului român, din fibra noastră națională. Noi suntem cu el și el este cu noi pentru eternitate. Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească”, a spus primarul Emil Boc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.