8 august 2018

VIDEO A început priveghiul pentru mare artist popular Dumitru Fărcaș

By In Actualitate

Câteva zeci de persoane au venit astăzi la ora 14.00 la priveghiul marelui artist popular Dumitru Fărcaș, la Casa de Cultură a Studenților. În cursul serii se așteaptă un număr mai mare de persoane.

Sicriul cu trupul neînsuflețit al artistului a fost pus pe scena sălii. Lângă acesta a stat soția lui Elena și fiica Andreea dar și soldați care fac de veghe. Pe sicriu a fost pus și taragotul, instrumentul la care a cântat o viață maestrul.

Pe fundal au rulat fotografii de arhivă și filmulețe din cariera taragotistului.

Și primarul Emil Boc a venit la priveghi.

De la ora 18.00 are loc o slujbă iar mâine de la ora 11.00 are loc ceremonia religioasă apoi o coloană cu sicriul va merge la Groși, Maramureș, unde va avea loc înmormântarea, în localitatea natală.

”Prea repede a plecat între îngeri, dar sunt convins că și de acolo ne va veghea. El doar s-a despărțit temporar de noi, dar spiritual nu ne-a părăsit și nu ne va părăsi niciodată, pentru că Dumitru Fărcaș face parte din ADN -u poporului român, din fibra noastră națională. Noi suntem cu el și el este cu noi pentru eternitate. Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească”, a spus primarul Emil Boc.

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.