11 decembrie 2015

UPDATE / Victorie! Cluj-Napoca a intrat pe lista scurtă a finalistelor pentru Capitală Culturală Europeană 2021!

By In Clio, Special

UPDATE: Declaraţia oficială a echipei care a scris aplicaţia Clujului intrată în finală: 

Cluj-Napoca, Baia Mare, București și Timișoara merg în finala națională pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021, au anunțat astăzi Vlad Alexandrescu, ministrul Culturii, și Steve Green, președintele juriului european care a evaluat orașele candidate.
În competiția internă au fost înscrise 14 orașe, între care și Cluj-Napoca. Cele patru finaliste au la dispoziție câteva luni pentru a pregăti o variantă îmbunătățită a dosarelor de candidatură și vor fi evaluate, în cadrul unor vizite ale juriului, în toamna anului 2016. Câștigătorul va fi desemnat cel târziu la finalul anului viitor și va împărți titlul european cu un oraș din Grecia și cu unul din țările aflate în proces de aderare la Uniunea Europeană.
Felicitări orașelor intrate în finală. Însă în egală măsură merită felicitări și celelalte orașe care au luat parte la această competiție. Munca de pregătire a dosarelor de candidatură a produs deja efecte în toate aceste orașe. Poziționarea culturii în centrul preocupărilor administrațiilor, realizarea strategiilor culturale, precum și creșterea sprijinului financiar alocat acestui sector sunt doar câteva dintre efectele benefice. Dacă măcar o parte mică a fiecărui program cultural va fi implementată, atunci România va avea multe de câștigat în plan cultural, social și economic.
Mulțumim sutelor de clujeni care s-au implicat în pregătirea acestei candidaturi și operatorilor culturali (sectorul independent și instituții de cultură) care au pus umărul la elaborarea programului artistic. Mulțumim, de asemenea, administrației locale și județene pentru că au oferit sectorului cultural libertatea de a decide prioritățile culturale ale municipiului Cluj-Napoca, devenite parte a conținutului dosarului de candidatură. Mulțumim mediului universitar clujean pentru expertiza pusă la dispoziție și sprijinul necondiționat acordat pe parcursul acestui proces. Nu în ultimul rând, mulțumim sponsorilor, companii locale sau naționale, fără de care pregătirea candidaturii orașului nostru ar fi fost mult mai greu de realizat.
În acești cinci ani pe care i-am investit în proiect, am văzut multe colaborări culturale noi și multe idei care au prins contur în comunitatea noastră.

Echipa Cluj-Napoca 2021 CCE “

———————————————————————-

Victorie! Cluj-Napoca a intrat astăzi în finala pentru Capitală Culturală Europeană 2021!

Clujul va concura in finala cu Bucureşti, Baia Mare si Timişoara!

Decizia a fost comunicată de comisia de experţi UE, astăzi într-o conferinţă de presă la sediul ministerului Culturii.

Au intrat in competitie Alba Iulia, Arad, Bacău, Baia Mare, Brăila, Brașov, București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Sfântu Gheorghe, Suceava, Târgu-Mureș și Timișoara.
„Suntem în finală, împreună cu Timișoara, București și Baia Mare!!!! Felicitări tuturor candidaților și vă mulțumim pentru că sunteți alături de noi. Vom reveni cu un comunicat de presa”, au postat pe Facebook echipa deplasată la Bucureşti pentru susţinerea candidaturii!

Servus Cluj

 

Echipa care s-a deplasat la Bucureşti, conform unui anunţ pe pagina de Facebook al Asociaţiei Cluj 2021-Capitală Culturală Europeană: Emil Boc – primarul Clujului, Florin Moroşanu – director Asociatia Cluj-Napoca 2021 CCE, Rariţa Zbranca – manager cultural, Ştefan Teişanu – antreprenor, Raluca Antonie – sociolog, Petru Fechete – activist Roma, István Szakáts – artist si curator, Hanna Ugron – expert programe de tineret, Eugen Pănescu – arhitect şi urbanist, Tudor Giurgiu – producător şi regizor de film”.

 

 

5 Comments
 1. […] Clujul e în finala pentru capitală culturală europeană […]

  Reply
 2. […] Clujul e în finala pentru capitală culturală europeană […]

  Reply
 3. Felix 11 decembrie 2015

  Din pacate argumentele Clujului, dupa cate vad la stiri, sunt prea slabe, fara sa profite de tot ce este valoros in CJ, de ex. istoria orasului, cea mai bogata comparativ cu restul finalistelor.

  Reply
  • Redactia 12 decembrie 2015

   Cum slabe, ca tocmai a intrat in finala!

   Reply
  • anca 14 decembrie 2015

   Argumentele se regăsesc în dosarul de candidatură și nu la știri 🙂

   Reply

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.