„Între două lumi”, expoziție care aduce în prim-plan contemplarea eului creator al artistei Cornelia Tersanszki prin intermediul picturii pe sticlă întoarsă, va avea vernisajul  de Ziua Națională, 1 decembrie, la ora 18:00 (online), urmând ca iubitorii de artă să o poată admira în perioada 2 – 15 decembrie. 

Vernisajul va fi transmis online pe pagina de Facebook a galeriei (Cluj Art).

Tersanszki Cornelia este de profesie inginer automatizare, dar evadează în lumea artei prin pictură, definitivându-și studiile în acest domeniu prin absolvirea Școlii de Arte din Bistrița. A început să expună începând din anul 2011, când a fost finalistă la Carpet Vista Design Competition, având expoziții atât la nivel național, cât și internațional. Talentul său este recunoscut la fiecare expoziție la care participă.

„Am această credință foarte puternică că o realitate mai luminiscentă se află pe cea pe care o vedem în mod normal. Și o privire asupra acelei realități este păstrată în fiecare dintre picturile mele de sticlă. Folosesc vechea tehnică a picturii pe sticlă inversă. Îmi place sticla pentru că are propria sa viață și, într-un mod subtil, te duce în interiorul vechilor tradiții. Metalul, cerneala și culorile uleiului, amestecate cu bronz, completează simțul timpului, al trecutului și al prezentului împreună, de parcă fiecare lucrare deschide o poartă secretă către o altă viață. Când pictez pe spatele sticlei, primul element pictat este primul văzut pe cealaltă parte. La început fac în mod normal un desen pe hârtie. Am nevoie de desen pentru a-mi susține imaginația, dar, când desenez, „văd” toată lucrarea pe care urmează să o pictez, de la început până la sfârșit. Desigur, lucrurile se pot schimba în timpul procesului (se întâmplă deseori), dar sentimentul general / emoția care m-a inspirat rămâne. Al doilea pas este să „pun” desenul pe sticlă: folosesc cerneală neagră. Al treilea pas (nu este obligatoriu) este realizarea accentelor cu frunze de bronz sau metal; apoi adaug straturi de culori, le amestec pe palete sau le amestec direct pe sticlă, pentru a atinge profunzimea de care am nevoie.” , spune artista.

Mai multe AICI 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.