Clujenii vor avea ocazia să redescopere spațiile publice ale orașului în cadrul primei ediții a festivalului „Colours of Cluj”, un eveniment care va avea loc sub tema „Împreună”. Peste 20 de artiști vor da viață orașului prin 60 de manifestări și activități programate pe parcursul a patru zile, între 1 și 4 august 2013.

Organizatorii, Asociația SHIFT Transilvania Art Group și Asociația Film și Cultură Urbană, își doresc să îi aducă pe clujeni împreună prin evenimente cât mai diverse și colorate, în spații deschise tuturor, în care vor putea să îi admire pe artiștii invitați și să se manifeste deopotrivă.

„Ne-am dorit să organizăm un festival într-o perioadă în care, de obicei, în Cluj nu se întâmplă nimic. Iar dacă alții spun că în august orașul  «este mort», noi vrem să îl aducem la viață printr-o serie de evenimente active, în care spectatorii pot deveni la rândul lor actori. Tot pentru a crește gradul de participare și a avea evenimente cât mai accesibile tuturor, activitățile se desfășoară în aer liber, în spații publice. Nu în ultimul rând, «Colours of Cluj» este un festival în care cea mai mare parte a invitaților sunt artiști clujeni; promovăm tot ce e mai bun în oraș și îi susținem la rândul nostru pe acei oameni care dau viață culturii în Cluj‑Napoca”, a declarat Andreea Iacob, președintele Asociației SHIFT Transilvania Art Grup.

Festivalul va include spectacole de teatru, dans, arte vizuale și multimedia, precum și concerte. De asemenea, clujenii vor avea parte de o surpriză: o clădire din centrul istoric va fi pusă în valoare într-un mod inedit, prin proiecții video realizate pe fațada acesteia și controlate prin gesturi chiar de spectatori.

Ateliere de activități creative îi vor invita pe spectatori să urce pe scenă pentru a deprinde abilități practice, iar dansatorii amatori vor avea o scenă dedicată pe care vor putea deveni o parte a spectacolului, pentru a se putea exprima prin dans și muzică. Spații speciale vor fi destinate, de asemenea, creatorilor de obiecte artizanale, hand-made.

Colours Of Cluj from Fox In The Box on Vimeo.

Respectând tema acestei prime ediții, „Împreună”, festivalul include activități destinate tuturor categoriilor de vârstă, de la atelierele pentru copii și până la cele gândite special pentru persoanele de vârsta a treia. Programul mai include activități sportive, evenimente culinare și conferințe.

Organizat cu sprijinul Primăriei și al Consiliului Local Cluj-Napoca, „Colours of Cluj” va cuprinde întregul centru al orașului: printre spațiile deja confirmate se numără Piața Unirii, Bulevardul Eroilor, Parcul Central, Piața Muzeului, strada Potaissa și Casa TIFF (str. Universității nr. 6).

Clujenii care doresc să se implice în organizarea festivalului ca voluntari se pot înscrie la adresa maria@shiftart.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.