13 iunie 2017

Universitatea “Babeş-Bolyai” şi NTT DATA Romania, pregătiţi să ofere comunităţii noi specialişti în IT&C (A)

By In Clio

Universitatea Babeş-Bolyai, cu sprijinul companiei NTT DATA Romania, lansează a doua serie din Programul Postuniversitar de Pregătire şi Formare Profesională în Informatică.

 Acest program, acreditat în anul 2016 de către Ministerul Educaţiei Naţionale, reprezintă o deosebită oportunitate pentru absolvenţii de studii universitare care îşi doresc o reprofilare în domeniul IT & Software. Studenţii vor fi parte a unui program de talie internaţională în cadrul căruia cursurile sunt susţinute de către cadre didactice din universitate şi specialişti de recunoscută valoare ai NTT DATA Romania.

 “Din dorinţa de a investi în viitor, care pentru noi înseamnă valorificarea la parametrii maximi a potenţialului autohton, am decis împreună cu partenerii noştri de la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, Facultatea de Matematică şi Informatică, să susţinem promovarea unui sistem educaţional cu adevărat sustenabil, care să deschidă perspective promiţătoare tuturor celor care decid să-l urmeze. Acesta presupune, întâi de toate, dezvoltarea competenţelor în sfera IT, dar şi dobândirea de experienţă practică atât de necesară pentru o buna integrare în piaţa muncii. Ne dorim cu toţii o comunitate prosperă în care performanţa să rămână la un nivel înalt. Cheia succesului ţine şi de încrederea pe care ştim să o acordăm talentelor şi valorilor noastre. Fiecare dintre ele trebuie pregătite în mod constant”, a declarat Daniel Metz, CEO NTT DATA Romania.

“Parteneriatul ȋnceput ȋn toamna anului 2016, ȋntre NTT DATA România şi Facultatea de Matematică şi Informatică din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai, privind realizarea unui program postuniversitar de Informatică, acreditat de Ministerul Educaţiei Naţionale, cunoaşte acum o nouă dimensiune: a doua serie de 100 de studenţi va ȋncepe programul de specializare ȋn IT&C. Această colaborare, un exemplu de reţetă de câştig de tipul “Win-Win”, demonstrează că, atunci când există viziune şi determinare, nu există nicio piedicăȋn realizarea unui parteneriat onest şi reciproc profitabil ȋntre institutiile de ȋnvăţământ superior şi industrie. Facultatea de Matematică şi Informatică este şi va rămâne şi pe viitor deplin angajată ȋn susţinerea celei mai de succes industrii a Clujului, industria de IT&C”, a declarat prof.dr. Adrian Petruşel, Decanul Facultăţii de Matematică şi Informatică din cadrul Universităţii Babeş Bolyai.

 Cursurile, seminariile şi laboratoarele se vor desfăşura în weekend, atât în sediul NTT DATA Romania (The NTT DATA Tower, Cluj-Napoca) cât şi la sediul Facultăţii de Matematică şi Informatică.

Planul de învăţământ a fost gândit de către cadrele didactice din UBB împreună cu specialiştii NTT DATA Romania. Activitatea didactică va fi structurata în cursuri, seminarii şi laboratoare şi va cuprinde atât noţiuni teoretice, cum ar fi fundamentele programării şi algoritmica, programare şi structuri de date, cât şi cursuri practice, pe tehnologii precum  Web Client-Side şi Server-Side, medii de programare şi altele.

Programul postuniversitar de specializare în IT, ce va ȋnmatricula ȋn această vară un număr maxim de 100 de persoane, vine în întâmpinarea tuturor celor care doresc să-şi însuşească şi un alt limbaj de comunicare profesională. Este o condiţie necesară pentru o carieră de succes, într-un domeniu complex, precum cel alIT-ului, şi care deschide noi orizonturi promiţătoare. Îmbinarea dintre o pregătire profesională academică de calitate şi conexiunea cu mediul de business performant, oferită de către compania NTT DATA România,poate reprezenta un nou început de drum spre tot ceea ce înseamnă reuşită personală şi excelenţă profesională deopotrivă. 

 

Informaţii suplimentare:

Pe site-ul Universităţii Babeş Bolyai se pot regăsi informaţii referitoare la actele necesare înscrierii şi proba de admitere. Calendarul admiterii:

 

  • 10 – 27 iulie 2017 – Înscriere program
  • 28 iulie 2017 – Examen admitere
  • 28 iulie 2017 – Afişarea rezultatelor
  • 31 iulie – 4 august 2017– Confirmarea locului prin achitarea primei rate a taxei de şcolarizare
  • 2 octombrie 2017 – START cursuri
  • Durata: 2 ani (4 semestre)
  • Număr locuri: 100
  • Taxa de şcolarizare: 2500 RON/semestru
  • Taxa de ȋnscriere: 150 RON

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.