2 iunie 2020

UNHEARD, prima ediție live facebook Clujul Cultural. Guvernul sprijină prea puțin evenimentele

By In Clio

Siteul Clujul Cultural, singurul site de cultură clujean, a inițiat începând de ieri  o emisiunea live facebook. Prima emisiune a fost intitulată ”UNHEARD-Criza festivalurilor”,  și a fost dedicată situației festivalurilor din Cluj și România în pandemia COVID-19.

Moderator  a fost jurnalistul Tiberiu Fărcaș, editor-coordonator al siteului iar invitat a fost  Nelu Brîndușan, organizatorul Festivalului Maximum Rock. El este cel care a fondat la Cluj festivalul Maximum Rock,unde au cântat formații ca UDO, WASP, Crematory, Evergrey sau Haggard.

Ulterior festivalul a fost mutat la București și are loc la Arenele Romane.

Brândușan i-a susținut pe organizatorii de la Untold și Electric Castle care încă nu au anunțat că au anulat festivalurile în acest an. 

Cei de la Guvernare nu au spus nimic clar. Nu poți anula un eveniment fără să ai o clauză în spate. Nu poți merge la artist să îi spui că ai anulat fără o clauză în spate pentru că te va întreba ce bază legală ai să amâni un eveniment, iar tu nu vei avea ce să spui. Celor de la guvernare le e frică și așteaptă să vadă care va fi situația cu pandemia în 15 iunie, pentru a lua o decizie finală”, a spus Brîndușan.

Festivalul Maximum Rock, pe care acesta îl organizează, a fost reprogramat pe 2021.

Brândușan a mai spus că ”evenimentele consacrate, unde au fost zeci de mii de oameni nu se pot ține dacă nu se ajunge la același număr de spectatori. Este exclus!”.

In emisiunea s-au discutat și noile reguli de organizare anuntata de Ministerul Culturii pentru concerte de până în 500 de spectatori, care sunt festivalurile s-au reprogramat sau anulat de tot, cum ar fi concertul Slikpnot de la București, care e situația cu biletele si abonamentele transformate în vouchere la următoare ediții ale festivalurilor.

Emisiunea va continua săptămânal pe diverse teme. Ea poate fi vizionată mai jos:

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.