O echipă tânără de artiști a realizat următoarea premieră la Teatrul Maghiar de Stat Cluj. Spectacolul de teatru devised cu titlul Under Construction explorează tematica maturizării.

Premiera va avea loc sâmbătă, 10 noiembrie de la ora 20.00, în Sala Studio. Spectacolele programate în luna noiembrie nu vor beneficia de traducere în limba română. Realizarea spectacolului a fost posibil datorită sprijinului Administrației Fondului Cultural Național – AFCN.

Coordonarea acestui proces de creație în comunitate i-a revenit artistei Krisztina Sipos, cunoscută mai ales ca regizor, componist și performer în teatru independent. În cadrul proiectului Under Construction lucrează cu o echipă numeroasă din care fac parte atât membri ai companiei teatrului, cât și artiști independenți sau studenți la actorie. Spectacolul se bazează pe ideile și propunerile personale ale membrilor echipei legate de procesul maturizării – regizorul având rolul de a crea limbajul teatral unic, specific spectacolului din acestea. 

În etapa pregătitoare a proiectului echipa a intervievat reprezentanți ai diferitelor generații, a organizat focus-grupuri și dezbateri tematice în jurul temei maturizării. Prin proiectul Under Construction echipa și-a propus realizarea unui spectacol care, printre altele, să răspundă la următoarele întrebări: care este diferența dintre o persoană matură și un copil? Ce ne face să ne maturizăm? Ce ia sfârșit odată cu maturizarea și ce aduce instaurarea ei?  Ne putem oare asuma responsabilitatea pentru ceea ce rostim sau facem? Care este efectul pe care îl au decizii luate în firul destinului?

Cu: Csilla Albert, Áron Dimény, István Ferenczi, Melinda Kántor, Gizella Kicsid, Rebeka Kolcza, Júlia Laczó, Rudolf Molnár, Balázs Mostis, Ferenc Sinkó, Viktória Zsuzsanna Szabó, Ágnes Szucher, Hunor-József Varga, Orsolya Veres.

Echipa: Nóra Balázs, Réka Biró, Katalin Deák, Kata Demeter, Kinga Kovács, Paul Sarvadi, Krisztina Sipos, Zsuzsanna Vass.

Colaboratori: Ilona Deme, Izabella Kasza, Polixéna Keresztesi, Éva László, Júlia Szabó.

Proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.