14 august 2015

Unde mergi în weekend: concert Al di Meola, Colours of Cluj Fest, Green Sansation Fest Beliş sau la film cu Chaplin

By In Cooltura, Esenţial

Weekend plin de evenimente la Cluj-Napoca şi în judeţul Cluj. Ai de unde alege, de la concerte de jazz cu un premiat Grammy la film pe Cetăţuie cu Charlie Chaplin, festivalul Colours of Cluj sau să urci la munte, la Green Sensation Beliş Fest!

 Tot ce poți face la Colours of Cluj 2015

 Zeci de activități îi așteaptă pe cei care vor participa în acest week-end la a treia ediție a festivalului Colours of Cluj: concerte, proiecții de film și proiecții-eveniment, dans, activități pentru copii și artă participativă în forma unor instalații multimedia sunt printre propunerile acestui an.

Vor susține concerte Petra Simone & The Brothers from Cluj (vinery, 21:00, Depozitul de Filme), Ada Milea, alături de Anca Hanu și Cristi Rigman (sâmbătă, ora 21:30, pe plaja Grigorescu), Autumn Hotel și NoPaMe (duminică, orele 19:30 și respective 20:50, la Depozitul de Filme).

Un eveniment special va fi proiecția filmului clasic VAMPYR, din 1932. Un film-fenomen, controversat la momentul apariției sale, VAMPYR a devenit unul din acele filme redescoperite de fiecare generație; o peliculă de atmosferă, producția urmărește drumul tânărului Allan Grey în domeniul studiilor despre vampiri, până în punctul în care granița dintre real și imaginar începe să dispară. La Colours of Cluj, în premieră, proiecția va fi acompaniată de muzică live special compusă de colectivul ABATOR Industries.

Doua scene de concerte in 2015- plaja si Depozitul de Film

Filmul și muzica se vor îmbina și în cadrul altor proiecții. PULP, celebra trupa care a lansat în anii ’90 hituri precum „Common People” sau „Disco 2000” este subiectul unui film documentar foarte apreciat la nivel internațional, despre revenirea trupei în fața fanilor la 25 de ani de la succesul inițial. În imagini exclusive, trupa își împărtășește viziunea despre muzică, dragoste, faimă– și întreținerea mașinilor – vineri, ora 22:00, la Depozitul de Filme. „The Stone Roses: Made of Stone” e un alt documentar muzical de neratat: de această dată, filmul urmărește reuniunea legendarei trupe britanice „The Stone Roses” – sâmbătă, ora 22:15, Depozitul de Filme.

Premiat cu „Un certain regard” la Cannes, filmul „XENIA” (vineri, ora 21:45, plaja Grigorescu) e odiseea a doi adolescenți care pleacă în căutarea tatălui lor grec, după decesul mamei de origine albaneză, iar în „La Isla Minima” cel căutat este un criminal în serie, care are pe urme doi polițiști cu idei complet diferite despre cum ar trebui să arate o investigație (sâmbătă, 22:30, plaja Grigorescu).

Program Colours of Cluj 2015

Nu vor lipsi nici filmele românești, reprezentate de „Aici… adică acolo”, emoționanta poveste a două adolescente din Maramureș, care încearcă să își construiască o viață în România după ce părinții le pleacă la muncă în Spania. Regizoarea Laura Căpăţână Juller le-a însoţit pe Ani şi pe Sanda timp de trei ani, urmărind cu delicateţe şi talent frământările unor copile devenite adolescente în absenţa părinţilor. Proiecția are loc duminică, ora 22:00, pe plaja Grigorescu.

Pentru cei care vor să se relaxeze în zilele de week-end, plaja Grigorescu va fi amenajată ca sufragerie urbană, cu elemente de mobilier inedite, dar va fi o sufragerie destul de încăpătoare pentru jocuri de frisbee și volei. Atmosfera orelor de după-amiază va fi întreținută în cele trei zile de DJ Paulie (vineri), DJ ZO (sâmbătă) și DJ Bretan (duminică).

La Depozitul de Filme, un joc de evadare îi așteaptă pe cei iscusiți în a descifra indicii, iar copiii vor putea participa la un treasure hunt cu tema „Frăția inelelor”, la care se alătură ateliere de confecționat zmee și măști, de pictură cu tălpile și palmele sau de țesut covorașe. Sonorul perfect pentru o zi de vară va fi asigurat de DJ Le Minion (vineri), DJ Nerub și părintele new wave-ului românesc DJ Rodion (sâmbătă) și DJ Puiu (duminică).

Programul complet al festivalului  și noutăți AICI si AICI 

Festival la Beliş

Echipa Green Sensation organizează ediția a doua a festivalului Green Sensation, care se va desfășura la Beliș, în perioada 14-16 august 2015.

Organizatorii au pregătit pentru participanți numeroase activități, printre acestea numărându-se WaterSlide, Water Blob, Scuba Diving, Zorbing, Airsoft, Rope Swing Hammok, Banana boat, Climbing Wall, Climbing on boxes, Off Road, Frisbee, SlackLine, Archery și alte activități de aventură.

În plus vor avea loc workshop-uri, concursuri și ateliere în cadrul târgului de turism care va avea loc la festival.

Nu va lipsi nici muzica bună, deoarece pe line-up se află Gojira & Planet H, Quba, CDj Team, DJ Twist, DJ Necs, Marwan (Dua), Waren, DJ Moshu, Flow B, DJ Schepsis, N.Ser, Ciakar, Vlad Bretan și DJane Andrada.

Biletele pentru festival costă 50 de lei în perioada 1-31 iulie și 70 de lei în perioada 1-16 august. Biletele se pot achiziționa din Cluj-Napoca, din următoarele locații: Le Général Café-Pub | Bulevardul Eroilor nr. 18, Casa Tiff | Strada Universității nr. 6, Beams | Piezișă nr. 28.

belis

Frumosul lac Beliş

Regal de jazz

Chitaristul american Al Di Meola va susține, astăzi, 14 august, de la  ora 20:00, la Opera Națională, un nou concert la Cluj Napoca, revenind, pentru a doua oară în cariera sa, în acest oraș. Este un eveniment pe care clujenii l-au așteptat cu nerăbdare, astfel că, în prezent, biletele puse în vânzare sunt pe cale să se epuizeze.

Evenimentul face parte din turneul internațional „Elysium & More Unplugged“, cu care Al Di Meola a fost prezent, în ultima lună, în întreaga Europă. Este un spectacol pe care celebrul chitarist îl susține alături de Peo Alfonsi, chitarist și compozitor italian, și percuționistul maghiar Peter Kaszas. O companie selectă în care piesele celui mai recent album semnat Al Di Meola vor primi o vibrație specială, în varianta inedită unplugged, mult diferită de cea care poate fi ascultată pe album.

DIESEL EVENTS-AlDiMeola-AfisFilm cu Chaplin pe Cetăţuie

 

Scena Urbană propune astăzi vizionarea filmului Luminile oraşului, cu Charlie Chaplin, la ora 21.00, pe Cetăţuie, zona treptelor.

11813474_867337070007873_4043965780620958998_n

„Există puţini artişti totali care au ajuns la o expresie arhetipală. Alături de Leonardo şi Shakespeare, Chaplin este cu siguranţă unul dintre ei. City Lights este una din capodoperele deplin reprezentative pentru geniul lui”, explică amfitrionul, profesorul de istorie Ovidiu Pecican.

 

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.