După premiera internațională din 12 august 2018 de la Sarajevo Film Festival, filmul „Un prinț și jumătate” de Ana Lungu va avea o proiecție de gală la Cluj-Napoca, vineri 14 septembrie 2018, ora 20:00, la Cinema Victoria.

 Proiecția filmului „Un prinț și jumătate” va avea loc în prezența a actorilor: Iris Spiridon și Marius Manole.

Scenariul filmului Un prinț și jumătate, scris de Ana Lungu împreună cu Iris Spiridon, spune povestea a trei prieteni ajunși la vârsta adultă și care nu reușesc, din diverse motive, să își întemeieze fiecare o familie. Ca o soluție împotriva singurătății, Iris, Marius și Istvan aleg, pentru moment, să locuiască împreună într-un apartament închiriat în București. Echilibrul – deja sensibil – al universului celor trei este năruit atunci când Iris se îndrăgostește de un scriitor maghiar născut în Transilvania. Gelozia, sentimentul de abandon, nesiguranța, frica de respingere își fac drumul în familia celor trei, iar “familia fericită” este în pericol de a se destrăma.

 Protagoniștii filmului Un prinț și jumătate sunt actorii: Iris Spiridon, Marius Manole, István Téglás, László Mátray, Emilian Oprea, George Gâdei, Răzvan Krem Alexe. Alături de ei, apar în roluri episodice: regizorul de teatru, Radu Afrim și coregraful Răzvan Mazilu.

Regizoarea Ana Lungu este la cel de al doilea lungmetraj. Primul ei film, Autoportretul unei fete cuminți, a fost selectat la numeroase festivaluri internaționale. A câștigat premiul “Cel mai bun film de ficțiune” la Festivalul de Film Crossing Europa în Linz și Premiul publicului la Festivalul Filmului European la București.       

Imaginea filmului Un prinț și jumătate este semnată de Luchian Ciobanu, montajul este realizat de Dana Bunescu, iar sunetul de Vlad Voinescu, Filip Mureșan și Florin Tăbăcaru.

 Un prinț și jumătate va rula în cinematografele din România începând cu 7 septembrie 2018.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.