Lungmetrajul “Poziţia copilului”, în regia lui Călin Peter Netzer, a câştigat premiul pentru cel mai bun film la Festivalul Internaţional al Filmului Francofon de la Namur, în timp ce Luminiţa Gheorghiu a primit trofeul pentru cea mai bună actriţă.
“Poziţia copilului” a primit trofeul “Bayard d’Or” pentru cel mai bun film în cadrul galei de premiere a celei de-a 28-a ediţii a Festivalului de la Namur, care s-a desfăşurat vineri seară, informează Mediafax.ro Totodată, Luminiţa Gheorghiu, interpreta rolului principal în “Poziţia copilului”, a primit premiul “Bayard d’Or” pentru cea mai bună actriţă.
Filmul “Poziţia copilului” a fost premiat cu Ursul de Aur la Festivalul de la Berlin anul acesta şi a fost desemnat să reprezinte România la premiile Oscar de anul viitor, la categoria “cel mai bun film străin”.
Filmul vorbeşte cu dramatism, cu emoţie, dar şi cu umor despre traumele sufocării copiilor prin dragoste şi despre amprentele pe care le lasă părinţii asupra personalităţii acestora.
La sfârșitul lunii septembrie deputatul PSD Victor Cristea a criticat în plenul Camerei Deputaților filmul Poziția copilului, spunând că sunt folosite expresii trivial și poate a fost premiat pentru că se dorește denigrarea poporului român.

«Am fost la filmul Poziţia copilului şi încă de la început am vrut să ies din sală, erau folosite numai expresii triviale, înjurături. Noi ne chinuim să dăm o educaţie copiilor la şcoală şi în film sînt numai obscenităţi, trivialităţi. Nu cumva acel film a fost premiat pentru că se doreşte denigrarea poporului român? Noi venim să-i mai dăm artistului bani? Să ne denigreze, să ne facă inculţi?», a spus în plen deputatul.

Ulterior, Victor Cristea și-a cerut scuze tuturor celor care au contribuit la producția filmului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.