Andrei Marga, fostul preşedinte al ICR

Preşedintele Comisiei pentru cultură din Senat, Georgică Severin, a declarat ieri, că propunerea USL pentru funcţia de preşedinte al Institutului Cultural Român (ICR) este diplomatul Lilian Zamfiroiu

“USL susţine şi va propune în Senat pe domnul Lilian Zamfiroiu, actualul adjunct al ambasadorului nostru la UNESCO, o persoană care, de şapte ani, este la UNESCO, extrem de familiarizat cu ceea ce înseamnă diplomaţie culturală, o persoană cu o vastă experienţă în zona cultural-internaţional-diplomatică, un om care are capacitatea de a negocia, de a discuta, de a reuşi să ofere o atmosferă potrivită unei asemenea instituţii”, a declarat Severin.

El a mai precizat că Lilian Zamfiroiu nu este asimilat “unei tabere culturale”. “Sper ca, cu tact, cu răbdare şi cu multă, multă diplomaţie, să terminăm acest război între oamenii de cultură în funcţie de simpatiile politice, iar ICR să promoveze valorile culturale româneşti”, a mai spus acesta.

Totodată, Severin a declarat că funcţiile de vicepreşedinţi ai ICR nu vor fi discutate în şedinţa de marţi a comisiilor pentru cultură şi politică externă, în care va fi audiată propunerea USL pentru funcţia de preşedinte al ICR.

Întrebat dacă au fost depuse şi alte propuneri pentru conducerea Institutului Cultural Român, Severin a menţionat că la comisie nu a fost depus nimic. “La noi nu au venit, dar, ţinând cont că această propunere vine din partea USL, chiar nu ar fi avut rost. Avem suficientă majoritate în comisii şi în plen şi nu cred că domnul Zamfiroiu poate fi contestat. Poate la ICR leadership-ul a avut un caracter de personalitate decât de management. Noi nu avem nevoie de cultul personalităţii preşedintelui la ICR, avem nevoie de un om care să conducă instituţia şi care să asigure un management eficient, inclusiv financiar, dar cel mai important, uman”, a concluzionat acesta.

Lilian Zamfiroiu – propus de USL pentru funcţia de preşedinte al ICR – a absolvit, în anul 1987, Facultatea de Filologie a Universităţii Bucureşti. După patru ani de activitate didactică, el s-a angajat, ca inspector de specialitate, în Ministerul Educaţiei, iar în 1997 s-a transferat la Ministerul Apărării Naţionale, Direcţia Relaţii Publice. În anul 2001, a intrat, prin concurs, în Corpul Diplomatic şi Consular al României, obţinând gradul diplomatic de secretar 1 în Centrala Ministerului Afacerilor Externe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.